“Büyükşehir Kanunu” olarak anılan kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 2014 yılında belediyelik vasfını kaybedecek olan Keşan’ın Paşayiğit beldesinin, yeniden köy mü, yoksa Keşan’ın mahallesi mi olacağı konusundaki tartışmalar sürüyor.

Keşan eski  belediye başkanlarından işadamı Metin Çırpan, Keşan’a yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Paşayiğit beldesinin, Keşan’ın mahallesi olması konusunda çok iyi düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Çırpan, Paşayiğit Belediye Başkanı Mehmet Zeki Engin’in, belde vasfını kaybettikten sonra Keşan’ın mahallesi olması yönünde görüş açıklaması ve ardından, Engin ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın biraraya gelerek konuya olumlu baktıklarını bildirmeleri üzerine, gazetemize görüşlerini açıkladı.

Beldenin, Keşan’a yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunduğunu hatırlatan Metin Çırpan, “Paşayiğit, hayvancılık bölgesi. Mahalle olduğu takdirde, ağılları dışarı çıkarmak zorundasınız. Paşayiğit halkı bunu göze alabilecek mi? Ayrıca, henüz Keşan’da sorunları tam olarak çözememiş olan belediye, bu mesafede bir mahallenin suyunu, altyapısını hangi imkanlarla ne şekilde götürecek? Paşayiğit’in Keşan’ın mahallesi olması konusunun çok yönlü olarak çok iyi değerlendirilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi, yasanın yürürlüğe girmesiyle belde olmaktan çıkacak olan Paşayiğit’in, yeniden köy vasfına dönmek yerine Keşan’ın mahallesi olması, Paşayiğit ve Keşan belediye meclislerinin alacağı karara bağlı.