Keşan - Enez karayolu, kaza oldukça canlar yitirildikçe gündeme oturur. Bu yol ile ilgili köşemde yazdığım yazılarımın tümünün cümleleri sıralansa Ankara’ya ulaşılır.

Siyasiler, siyasette yol alma adına açıklamalar yapıyorlar. İçinde bulunduğumuz yılda en son yapılan iki açıklamayı anımsayalım.

19 Nisan 2013 Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan “Keşan - Enez Karayolu 12 metre genişleyecek. Görüş mesafesini engelleyen yolda düzenlemeler yapılacak.”

Başkan Özcan, ilgililerden aldığı bilgileri aktarıyor. Bunu sağır sultan duydu önceden. Amerika’yı yeniden keşfetmek gibi bir şey değil söyledikleri.

Keşan – Enez karayolu mu? Keşan’ın kaldırımları mı? Konuya ilişkin olarak CHP’li milletvekillerinin ne gibi çalışma içine girdikleri?

Düğün ve cenazelere katılmakla halkla buluştuklarını ve siyaset yaptıklarını sananlardan Keşan – Enez karayolu ile ilgili ne beklenir?

20 Mayıs 2013

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Enez – Keşan Karayolu’nda çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak”

Açıklama yapılalı 3 ay oldu. 12 hafta yapar. 90 gün. Sayın Bakanın önümüzdeki günleri ne zaman gelecek? Gün mefhumumuz zaman bazında ayrı mı?

Devam ediyor. “İnşallah önümüzdeki günlerde Keşan – Enez Karayolu’nun kör noktalarını ortadan kaldıracağız vb.”

Bakan bey, Enez’in 19 köyü ve Keşan’a bağlı 15 köye ulaşım bu yol ile yapılıyor. Yazın yolun yoğunluğu ortada. Kör nokta dediğin Derbent, Çelebi, Hasköy, Abdurrahim, B.Evren, İncilidere ve Gökgür noktalarındaki ortadan kaldırma çalışmaları hangi önümüzdeki günde başlayacak? 90 günde ekilen tohum hasada dönüyor. Sizin verdiğiniz söz havada kalmadı mı? Bu açıklama ile insanların umutlarını sömürmediniz mi?

Bakan konuşuyor. Sonuç yok. Sonuç olamayacak açık ortada. 10 yıldır AKP iktidarı bu yolu kullanarak bölge siyasetinde yol almak yolundan vazgeçmedi.

Kazalar yine yaşandı yaşanıyor. Yol gündeme geliyor. Siyasiler açıklama yapıyor yol gündeme geliyor. Yolda icraat yok.

Keşan – Enez yolu bölünmüş yol yapılmalıdır. Sahillerdeki yoğunluk bunu zorunlu kılıyor. Yayla, Danişment, Karaincirli, Vakıf, B.Evren, Gülçavuş, Sultaniçe, Enez sahillerine bu yol ile ulaşılıyor.

CHP’li iki milletvekili, yolun bölünmüş yol olması için uğraş içinde olmanız gerekmez mi? Bakan bey, ya siz? Yüreğinizde biraz Edirnelilik oluşabilmişse yolun genişletilmesinin yakın gelecekte sorunun tekrar yaşanacağını yetkililere lütfen aktarın. Bu yol yapıldığında 1960 yılında günde 2 araç geçiyordu. Günümüzde 1960 araç geçiyor. Genişleme çözüm değil.

Çözüm bölünmüş yol.