SONGÜL KONAR

Dr. Tayyip Akalın Caddesi üzerine bulunan SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) önünde oluşturulan kortej, konuşmanın yapılacağı Çamlıkent yanındaki alana yürüdü.

Saat 21.00 sıralarında başlayan geziye; AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Zümbül, AK Parti Kadın Kolu Başkanı Nuriye Altın, AK Parti Gençlik Kolu Başkanı Burak Akça, Keşan Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Duman, belediye meclis üyesi adayları, il genel meclisi üyesi adayları, partililer ile vatandaşlar katıldı.

“ARTIK DEĞİŞİM ŞART”

İlk olarak söz alan Kılınç, “Seçimler yaklaşıyor. Artık Keşan’ın kötü gidişatına dur demek istiyoruz. Eskimiş şehrimizi yeniden canlandırmak istiyoruz. Bu değişimde sizlerin de imzası olsun. Keşan’ı yeniden inşa edelim. AK Parti belediyeciliği ile yönetilen şehirlere bir bakın. Keşan olarak daha iyisini hak etmiyor muyuz bir düşünün. Artık değişim şart! Bize yetki verin. Genç, dinamik ve çalışma arzusu içerisinde olan belediye meclisimiz ve belediye başkan adayımız Mustafa Helvacıoğlu var. Yetki verin meclis ve Helvacıoğlu çalışsın. Kendimiz ve çocuklarımız için bir adım atalım.” dedi.

“HÂLÂ ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR KONUŞUYORUZ”

Daha sonra söz alan Fatma Aksal, şunları söyledi: “Keşan, belediyecilik seviyesinde geride kaldı. Hâlâ çöp, çukur, çamur konuşuyoruz. Keşan bugün daha farklı noktalarda olmalıydı. Artık belediyecilikte yerel kalkınma konuşuluyor. Biz ise Keşan’da yolların yama yapılıp-yapılamayacağını konuşuyoruz. Keşan’ı hizmet ile tanıştırmak için pırlanta gibi bir adayımız ve ekibi var. Keşan’ı hizmet ile tanıştırmak için yollara çıktık.”

 “KEŞANLI VATANDAŞIN ASIL DERDİ ‘YAŞAM TARZI’ DEĞİL ‘YAŞAM KALİTESİ’”

Miting, Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşmalarıyla sürdü.

Helvacıoğlu, “İnancımız da sevdamız da büyüyor. Gözün aydın İspat Cami, sayılı günler bitiyor. Görüyorum ki herkes yeni bir başlangıç için sabırsız. Keşan’da yaşayan vatandaşlarımız sorunları bizim çözeceğimize inanıyor. 1 Nisan’dan sonra Keşan’a saygı gelecek, sevgi gelecek, adaletli ve herkese eşit hizmet gelecek. Her koşulda bana güvenen, yanımda olmaktan bir an bile tereddüt etmeyen Keşan’da yaşayan tüm vatandaşlarımız sizlerle iftihar ediyorum. Bizler biriz beraberiz. Keşan’ı hep birlikte yöneteceğiz. Sadece bize oy veren değil, Keşan’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek için yola çıktık geliyoruz. 24 saat çalışan Keşan yola çıktı geliyor. Keşan’ın yapısal ve sosyal sorunlarına kalıcı çözümler getireceğiz. Keşanlı vatandaşın asıl derdi ‘yaşam tarzı’ değil ‘yaşam kalitesi’ İspat Cami’nin ve Keşan’ın hizmete ihtiyacı var, ideolojiye değil. Keşan’ın sorunlarını görmezden geliyorlar. Keşan’ın sorunlarını ideolojik bir perdeyle örtüyorlar. Atatürkçülük bir partinin inisiyatifine mi kaldı? Atatürk sadece 82 milyonun değil, tüm dünyanın kahramanıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün unutulmaması gereken en büyük hedeflerinden biri de muasır medeniyetler hedefidir. Muasır medeniyetler doğrultusunda ne kadar çok şey yapabildiysen o kadar Atatürkçüsündür. Ne diyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Herhangi bir şahsın, yaşadıkça memnun ve mesut olması için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır.’ Yerel kalkınmada ilk adımımız hizmet kalitesi olacak. Hizmet sözümüzü yerine getireceğiz. Keşan’ın alın terini kazanca dönüştüreceğiz. Kaliteli hizmet için önce Keşan’ı bilmek, Keşan’ı anlamak gerekir. Keşan’ı almaya değil, kendimizi Keşan’a vermeye geldik. Yarını düşünmeyen yöneticiler olmayacağız. Hizmetimizin merkezinde insan olacak. Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi; bizim farkımız gönül belediyeciliği olacak. Ne diyoruz; gönülden yaparsan gönüller kazanırsın. Gönüller yapmaya geliyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÇUKURLA, BOZUK YOLLA MARKA OLUNMAZ”

Çamlıkent’te anket yaptırdıklarını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, konuşmasını şöyle bitirdi: “Ankette; yol ve kaldırım, alt yapı, çevre kirliliği, park ve yeşil alan, madde kullanımı ile engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar önde çıktı. Sorunları biliyoruz. İşimiz belediyecilik olacak, sorunları çözmek olacak. Keşan’ın kanayan yarası yol ve kaldırım sorununu çözeceğiz. Belediyecilik artık yerel kalkınmadır, istihdamdır. Keşan 15 senedir yer altından çıkamıyor. Mehmet Özcan’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum ama çok yalnız bırakıldı. Etrafındakiler adama hizmet ettirmedi. Bu dönem ideoloji filan yok, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı var. Ben de Cumhur İttifakının adayıyım. Artık vatandaş ‘Bize hizmet lazım’ diyor. 31 Mart’tan sonra bizimle birlikte bahar gelecek. 40 yıldır aynı Keşan diyoruz diye kızıyorlar. Yeni pazaryeri yapıldı ama ödenen miktar heba oldu. Spora önem vereceğiz. Keşanspor’un durumunu biliyorsunuz. Efsane geri dönecek. Keşan sporuyla da marka olacak. Çukurla, bozuk yolla marka olunmaz.”