SONGÜL KONAR

İZZEYİYE MAHALLESİ MİTİNGİ

23 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen mitinge oluşturulan araç konvoyu ile gidildi.

Keşan Gençlik Merkezi önünden başlayan konvoy saat 20.30 sıralarında İzzetiye Mahallesi’ne geldi.

Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Zümbül, AK Parti Kadın Kolu Başkanı Nuriye Altın, MHP Kadın Kolu Başkanı Fatma Çakıcı, AK Parti Gençlik Kolu Başkanı Burak Akça, Keşan Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Duman, belediye meclis üyesi adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mitinge ilk olarak söz alan Kılınç, şunları söyledi: “31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldı. Çok çalışıyoruz. Sizlere hizmeti götürmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İzzetiye Mahallesi yeteri kadar belediye hizmetlerini alamıyor. Mahalle olarak bağlandığı günden bu yana su sorunu var. Bugün bu sorun hâlâ devam ediyor. Düğün salonunuz yok. Hizmet yok! Bugün İzzetiye Mahallesi’nde yola malzeme döktük. Onarımını yapıyoruz. Artık değişim şart. Keşan Belediyesi’nin Keşan’ı idare etme gücü yok. Genç, çalışkan bir meclis ve belediye başkan adayımız var. Mustafa Helvacıoğlu var! Destek olun, güç verin Keşan’a Helvacıoğlu eli değsin. Keşan’da bir şey değişecek hizmet değişecek. Göreceksiniz! 5 yıl daha zaman kaybetme lüksümüz yok.”

“BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ, BÖLÜŞÜRSEK TOK OLURUZ”

Daha sonra söz alan Mustafa Helvacıoğlu,konuşmasında Keşan'a yapılan ihmallerin İzzetiye Mahallesi'ni de etkilediğini belirterek, “Görüyorum ki herkes yeni bir başlangıç için sabırsız. İzzetiye ve Paşayiğit Mahallesi’nin ardından Büyük Cami Mahallesi’nde yaptıkları mitingde ‘Keşan’da ilk mitingimizi yaptık’ dediler. Ne demek bu biliyor musunuz? İzzetiye’yi Paşayiğit’i Keşan’dan saymıyorlar. Sizleri yok sayıyorlar. Her konuda kibirliler, İzzetiye’yi unuttular. Sorunlarınızı biz gündeme getirdik, hatırladılar.  ‘Çocuklar, gençler, kadınlar’ demeye başladılar. Ama bizim inancımız da sevdamızda büyüyor. İzzetiye’mize yıllardır mesafeler değil, hisler uzak kalmış. Keşan’a yapılan ihmaller, İzzetiye’mizi de etkiliyor. Ama artık yeter diyoruz! Partizanlık yap, yakınını al, torpil yap, liyakatine bakma, akrabanı bul, kızını getir, oğlunu getir, damadını getir… Yeter yahu! Sorunların temel sebebi nedir ‘ben bilirim’, ‘ben yaparım’, ‘sen de mecbursun’ anlayışıdır.  Keşan’da yaşayan her vatandaşımız kazanacak. Onun bunun fakiri yok. Şunun bunun adamı yok. Ne diyor Yunus;  ‘Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek tok oluruz.’” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından mahalle gezisi sona erdi.

CUMHURİYET MAHALLESİ MİTİNGİ

Cumhuriyet Mahallesi mitingi ise 24 Mart 2019 Pazar akşamı yapıldı.

Dr. Tayyip Akalın Caddesi üzerinde bulunan SKM önünde oluşturulan kortej Hastane Caddesi Üzerinden Cumhuriyet Mahallesi’ne yürüdü.

Mitinge; AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Zümbül, AK Parti Kadın Kolu Başkanı Nuriye Altın, AK Parti Gençlik Kolu Başkanı Burak Akça, Keşan Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Duman, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KEŞAN BİZİM SEVDAMIZ, AŞKIMIZ”

İlk olarak kürsüye gelen Fatma Aksal, “Biz hayal kurmuyoruz. 1 Nisan’da AK Parti İktidar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan! Bu akşam mitingin sonunu göremiyoruz! Sadece yol ve kaldırım sözü vermiyoruz. Maalesef Keşan’da belediyecilik hizmetlerini çözemedik. Ama şimdi daha fazlasını hedefliyoruz. Şu Keşan Belediyesi’ni alırsak çalışkan başkanımla el ele vereceğiz. Bugün bizden iş istiyorsunuz ama 5 sene sonra biz size geleceğiz ‘iş istiyor musunuz’ diye. Keşan bizim sevdamız, aşkımız. Daha iyi bir Keşan hak ediyoruz. İnşallah çok güzel hizmetlere imza atacağız. Bize destek olun, güçlü şekilde Ankara’ya gidelim. O zaman ne istersek alırız! 5 yıl sonra çok daha güzel bir Keşan olacak. Ne diyorlar; ‘Biz Atatürkçüyüz, Cumhuriyetçiyiz.’ Biz de en az onlar kadar Atatürkçü ve Cumhuriyetçiyiz! Biz Atatürk’ün hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyoruz. Açıklanan projelerden daha fazlasını yapacağız.” dedi.

MUHSİN YAZIOĞLU’NU UNUTMADI

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 10. yılında rahmetle anarak; “Dürüstçe yaşadı Bayrak aşkıyla geçen helal bir ömrü 10 yıl önce bugün sahibine teslim etti. Bugün Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadete erişinin 10. yıl dönümü, ruhu şad mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET MAHALLEMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK

Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Her mahallemizin sorunları için önceden anket yapıyoruz. Cumhuriyet mahallemizin ilk sorunu yol ve kaldırım, ikinci sorunu güvenlik, ardından temizlik, altyapı, park ve yeşil alan ile madde kullanımı öncelikli sorunlarımız. İş sorunu ile en büyük problemimiz. Keşan’ın geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Her mahallemize çocuk oyun evleri, kreşler ile çocuklarımızı eğitimle büyüteceğiz. Belediye çalışanlarımızla, tüm mesai arkadaşlarımızla 1 Nisan sabahı el ele omuz omuza, kol kola Keşan için, hizmet için, yarınlar için, Cumhur İttifakıyla beraber belediyemizin kapısından içeri gireceğiz. Keşan’ı Türkiye’nin marka ilçesi yapmaya hazır mısın? Söz veriyorum; heyecan ve kararlılıkla birlikte yöneteceğiz. Cumhuriyet Mahallemize hizmet etmek en öncelikli görevimiz olacak. Cumhuriyet Mahallemiz hak ettiği değere kavuşacak. Cumhuriyet Mahallesi; pırıl pırıl, sükûnetini koruyan, park ve bahçeler ile gençlere etkinlik ve spor sahalarının yapılmış olduğu bir mahalle olacak.”

Konuşmaların ardından mahalle gezisi sona erdi.