Hüseyin Ünsal Yücel

Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, dün yaptığı açıklamada, Geçen Pazar günü Ankara’da meydana gelen patlama olayıyla ilgili bir kısım sosyal medya organlarında Keşan’la bağlantı kurulmak istendiğini belirterek, bunun gerçeği yansıtmadığını ve söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, “Geçen Pazar günü Ankara’da meydana gelen patlama olayıyla ilgili bir kısım sosyal medya organlarında Keşan’la bağlantı kurulmaktadır. Bu konu çok hassas bir konu. Terörün amacı da zaten vatandaşları karşı karşıya getirmektir. Ankara’daki patlama olayının Keşan’la yakından veya uzaktan bir alakası yok. Bu olay Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturuluyor. Biz de bu konuyla ilgili bir soruşturma yok. Malumunuz terör olayları ile ilgili gerek adli makamlar, gerek devletin istihbarat teşkilatı, polis teşkilatı, jandarma teşkilatı en üst düzeyde hassasiyet gösteriyor. Böyle bir durum söz konusu olduğu zaman biz gereğini en üst seviyeden yapıyoruz. Dolayısıyla vatandaşların sosyal medyada dolaşan bir takım haberlere, iddialara inanarak herhangi bir şeye kalkışması, terörün amacı. Terörün amacına hizmet etmiş olurlar. Hiç kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın. Malumunuz burada terörle ilgili en ufak bir şey olduğu zaman biz devreye giriyoruz. Geçenlerde propagandaya dair biz tutuklamaya varacak kadar adli tedbirler uyguluyoruz. Keşan halkı bu konuda müsterih olsun, sosyal medyada yayılan haberlere itibar etmesinler. Devletin resmi kuruluşları ne diyorsa ona itibar etsinler. Dosya Ankara Başsavcılığı tarafından gizlilikle yürütülmektedir. Keşan ile yakından veya uzaktan bir alakası yoktur.” dedi.

HALKI YANLIŞ BİLGİLERLE GALEYANA GETİRMEK İSTİYORLAR

Patlamada ölen teröristlerden bir kişinin daha önce Keşan’da öğrenci olarak bulunduğunu dile getiren Akbey, şunları söyledi: “Ama bu şahıs Keşanlı değil. 1998 yılından sonra Keşan’la bir bağlantısı yok. Patlamada ölen şahıs ihtimal ki, bununla arkadaşlığı olan bir kişi. 1998 yılı öncesi öğrencilik yıllarında arkadaşlık kurmuş. O da farklı yerlere çekiliyor. Halkı yanlış bilgilerle galeyana getirmek istiyorlar. Bu da terörün amacı zaten.”