Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. yıldönümü, Keşan’da dün düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, saat 09.30’da, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik ve Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın, Kaymakamlık Makamı’nda tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Buradaki tebrik kabulünde, protokol sırayla davet edilirken, MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Keşan İlçe Teşkilatı’nın tebrik kabulüne katılmaması dikkat çekti.

MHP Keşan İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz günlerde Genel Merkez tarafından kapatılmasının ardından oluşturulan yeni yönetimin, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlanan protokol için gerekli olan evrakları henüz tamamlayamadığı için dünkü kutlamaların bu bölümlerinde yer alamadığı öğrenildi. 

CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ TÖREN

Tören, tebriklerin kabul edilmesinden ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

Buradaki tören, Bekir Dınkırcı, Halil Tamer Gedik, Mehmet Özcan tarafından, halkın bayramının kutlanması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Töreni çok sayıda vatandaşın izlediği gözlenirken, program Dınkırcı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla sürdü.

DINKIRCI: BUGÜN DEVLETİMİZİN EN BÜYÜK GÜNÜ

Milletin gücüyle Atatürk’ün liderliğinde kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, Keşan’da da, sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunduklarını ifade eden Bekir Dınkırcı, şunları söyledi:  “Cumhuriyetimizin temel hedefi; görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Büyük Atatürk’ün ortaya koyduğu  ilkesi, Devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Cumhuriyet bireyin haklarının korunduğunu barışçıl ve insani değerleri en yüksek ideal kabul eden yönetim biçimdir.  Vatandaşlarımız unutmamalıdırlar ki bugün kullandıkları demokratik hakların kazanılması Cumhuriyet rejimiyle sağlanmıştır. Cumhuriyetimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimizin azim ve kararlığıyla vücut bulmuş bir eserdir. Bu eser büyük bir vizyonla daima ileriye bakan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır. Türk milletinin bütün bireyleri, adı Cumhuriyet olan erdemli rejimi sonsuza kadar yaşatacaktır. Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Hedefimiz 91 yıllık bir mücadelenin ve gayretin ürünü olan Cumhuriyetimizden, demokrasimizden ve diğer kazanımlarımızdan hiç bir taviz vermeden daha ileriye ulaşmaktır. Bugün devletimizin en büyük gününü yani Cumhuriyetimizin 91. yılını kutlamak için Cumhuriyet Meydanının da toplandık.  Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİNİ OKUDU

Dınkırcı’nın konuşmasının ardından, Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümü nedeniyle okullarda düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu.

Yarışmalarda, ilkokullar arasında birinci olan Özel Nevzat Kahraman İlkokulu öğrencisi Sena Avcu, ortaokullar arasında birinci olan Yenimuhacir Ortaokulu Öğrencisi Buse Nilay Ezgi Kaya ve liseler arasındaki yarışmada birinci olan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aygül Konar şiirlerini okudu.

Öte yandan Keşan HEM (Halk Eğitimi Merkezi) Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan gösteri ise Karaman’ın Ermenek ilçesinde önceki gün meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edildi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümü kutlama programı; Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin, askerlerin ve askeri araçların geçişinden sonra sona erdi.  

Kaymakam Bekir Dınkırcı, kutlamaların ardından törene katılan çocuklarla sohbet ederek kitap ve çeşitli hediyeler verdi.