Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, Ankara ziyareti ve belediye başkanlığına aday adaylığı süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ankara ziyaretinin Meclis Başkanı seçimine denk geldiğinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin yerel seçimlere çok iyi hazırlandığının altını çizen Kanışkan, şunları söyledi: “Ankara’yı son grup toplantısında ziyaret ettik. Aynı zamanda TBMM Meclis Başkanının seçildiği toplantıyı izledik. Keşan’daki programım müsait olduğu için Uzunköprü İlçe Başkanı, Merkez İlçe başkanı ile birlikte Ankara ziyaretini gerçekleştirdik. Yerel seçimler konuşuluyordu fakat o gün meclis başkanı seçimi olduğu için ağrılıklı olarak konuşulan konu buydu. Yerel gündem ile ilgili ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin izleyeceği parti politikaları hakkında konuştuk. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu kadar hassas bir dönemde iken şahısların bireysel adaylıkları üzerinde kafa yormanın, efor sarf etmenin manalı olduğunu zannetmiyorum. Herkesin siyasi gelecek ile ilgili düşünceleri var. Tabiî ki bu toplumun ve partinin istekleri ile paralel düşünceler olmalı. Genel Merkezimiz adaylık için yöneticilerin istifası için 15 Temmuzu belirlemiş. Sadece benim için değil, il genel meclis üyesi arkadaşlarımız, belediye meclis üyesi arkadaşlarımız için de bu tarih geçerli. Keşan’da bir değerlendirme yapmadan bir karara bağlamanın çok doğru olacağını düşünmüyorum. Bu önemli bir karar. Bu bireylerin hem kendi gelecekleri, hem parti için önemli bir karar. Siyasi sorumluluklarımızın bilincin de hareket etmek zorundayız. Bu sürece hep birlikte bir ekip olarak parti olarak karar vereceğiz. Hep birlikte değerlendireceğiz. En olumlu kararı vereceğiz.”

“ADAY ADAYLIĞI İÇİN BİREYSEL DÜŞÜNCESİ OLAN ARKADAŞIMIZ VAR FAKAT EN DOĞRU KARARI BİRLİKTE VERECEĞİZ”

Ankara dönüşünün ardından Keşan’da bir iki görüşmem olduğunu belirten Ufuk Kanışkan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu on günlük süre içerisinde görüşmelerimiz olacak. Ben olarak değil, biz olarak düşünüyorum süreci. Bu süreçte herkes kendinden önce partiyi düşünüyor. En doğru kararı birlikte vereceğiz. Belediye Başkanlığı adaylığı için bireysel düşünceleri olan arkadaşlarımız var. Bu düşüncesini paylaşan arkadaşlarımız var, paylaşmayan arkadaşlarımız da var. Sadece CHP yönetimi olarak da düşünmüyorum. Aslında bizim şu an yapmamız gereken, demokrasiden uzak siyasi iktidarı uzaklaştırmak.Cumhuriyet Halk Partisi Keşan adaylığı için yararlı olabilecek sayıda aday çıkaracaktır.”

“ANKARA ZİYARETLERİNDE GÜVENİMİ TAZELEYEREK GELDİM”

“Partilerde fazla aday çıkınca ilçe başkanları çıkıp bu partimizin zenginliği” diyorlar, öyle bir durum olursa Ufuk Kanışkan da öyle bir cümle kuracak mı? Sorusu üzerine Kanışkan, 15 Temmuz’dan sonra Ufuk Kanışkan olarak gerekli şeyleri söyleyeceğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Demokratik yarışlarda adayların çokluğu bir zenginliktir. Fakat göstermelik demokrasi değil. Birinin ağzına bakan demokrasi değil. Gerçek anlamda bir demokrasiden söz ediyorum. Bir partide demokrasi varsa elbette ki o partinin zenginliğidir. O kullanılan cümle öyle laf olsun diye söylenilen bir laf değildir. Çok adayın olması zenginlik olarak nitelendirilmesi normal. Partimiz ve Keşan için en yararlı adayı çıkaracağız. Ankara’da aldığım en güzel izlenimlerden bir tanesi yerel seçimlere çok önem verildiğidir. Objektif kriterler ile değerlendirmeler yapılacağı ve Türkiye’nin her tarafında Cumhuriyet Halk Partisinin halkın iktidarı oluşabilmesi için doğru tercihler yapılacaktır. Ankara ziyaretlerinde bu anlamda güvenimi tazeleyerek geldim. Genel merkez her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüş ve hazırlanmış. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel iktidarını güçlendirerek sürdüreceğine ve genel iktidara da hazır olduğuna inancımı artırarak Keşan’a döndüm.”

“MUSTAFA BEZBAŞ VEYA BAŞKALARI HAKKINDA YORUM YAPMAM DOĞRU OLMAZ”

“Sizin isminizle birlikte Sayın Mustafa Bezbaş’ın da adaylıkta ismi geçiyor. Bu anlamda ilçe başkanlığı sürecinde size yaptığı büyük destekten bahsediliyor. Bu aşamada siz aday olursanız muhtemel adaylardan Sayın Bezbaş’ın adaylığı nasıl olur. Nasıl şekillenir?” sorusu üzerine Ufuk Kanışkan, şunları söyledi: “İlçe seçimlerinde birçok arkadaşımız oy verdi. İlçe seçimleri ile yeni bir soluk yeni bir yönetim anlayışı oldu. İsimlerin değişmesinden çok anlayışın değişmesinin gerektiğini söyledik. Şimdi ben aynı fikirdeyim. Aynı noktadayım hala. Ufuk Kanışkan olarak yorum yapmanın kişisel anlamdan ileri gideceğini düşünmüyorum. Artık benden ziyade biz olarak yorum yapmak benim siyasi anlayışıma daha uygun. Bunun için isimler üzerine yorum yapmıyorum. Aday olacaksam, olursam onunla ilgili yorum yaparım. Varsayım üzerinden bir şey değerlendirmek çok zor. Şu anda kişiler olarak değerlendirme yapmam pozisyon olarak mümkün değil. Bütün arkadaşlar ile vaktimiz var değerlendirme yapacağız.”

“31 TEMMUZDA KİŞİLER HAKKINDA YORUM YAPARIM”

“Anketlerde Sayın Bezbaş’ın güçlü bir aday olduğu gözüküyor. Sizin aday olmanız Mutafa Bezbaş’ı etkiler mi etkilemez mi?” sorusu üzerine de Kanışkan, “31 Temmuz’da kimlerin aday adayı olacağını gördükten sonra ben bu soruyu yorumlarım. Yani şu anda benim derdim sadece belediye başkan adayının kim olacağı değil. Belediye başkanın ismi, meclis üyelerinin ismi, beldelerde belediye başkanlarının ismi de gündeme gelecek.” dedi.