Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92. Yıldönümü coşkuyla kutlanıyor. Dün Hükümet Meydanı’nda çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan kutlamalar,  bugün yapılacak tören ve gösterilerle devam edecek.

Cumhuriyet Bayramı’nın bugün yapılacak olan kutlamaları saat 09.30’da Kaymakam Nuri Özder, tarafından Kaymakamlık Makamı’nda tebriklerin kabulü ile başlayacak.  

ALANDAKİ KUTLAMALAR…

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenler ise Kaymakam Nuri Özder’in, beraberinde Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması ile başlayacak.   Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene katılanların tümünün katılımı ile Keşan Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenecek ve Şanlı Türk Bayrağımız göndere çekilecek.
Kutlama programı, Kaymakam Nuri Özder’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam edecek. Daha sonra Cumhuriyetin kuruluşuyla ilgili olarak ilk, orta ve liselerde açılan şiir yarışmalarında birinci seçilen eserler okunacak.  Törenler, Keşan Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisini sunmasının ardından gerçekleştirilecek olan geçit töreni ile sona erecek.

AKŞAM FENER ALAYI DÜZENLENECEK

Tören bitiminden sonra 15.00-16.00 saatleri arasında Keşan Belediye Bandosu tarafından Atatürk Parkı’nda konser verilecek. Keşan Belediye Başkanlığınca akşam saat 19.00’da Eski İtfaiye önünde toplanılarak fener alayı düzenlenecek.