SONGÜL KONAR

Yağış nedeniyle Keşan Hükümet Konağı bahçesi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne belediye ekiplerince seyyar tenteler kuruldu.

Saat 09.30'da, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, hükümet konağı önünde maske ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önündeki tören ise saat 10.00’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Buradaki törene Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’ın yanı sıra, 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Erdem Sarıbaş, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

“BU EN BÜYÜK BAYRAMIMIZI KUTLUYORUM”

Konuşmasına , “Ulu Önder Atatürk’ün daima inandığı ve güvendiği milletinden aldığı güçle, acımasız tuzakları, entrikaları, ihanet ve ateş çemberlerini birer birer aşıp, tarih boyunca hür yaşamış Türk milletine zamanın büyük devletleri tarafından takılmak istenilen esaret zincirini paramparça ederek bizlere armağan ettiği, kendi ifadesiyle ‘Bu en büyük eserinin’ 97’nci yıl dönümü hepimize kutlu ve mutlu olsun” diyerek başlayan Kaymakam Yılmaz, şu ifadelere yer verdi: “Bağımsızlığını her değerin üstünde tutan Türk milletinin, hürriyet, eşitlik, insan hakları, inanç ve düşünce özgürlüğü gibi yüce değerleri yapısında barındıran, harcında yüzbinlerce vatan evladının kanı bulunan Cumhuriyet yöntemine kavuşması kolay olmamıştır. Hepimizin çok iyi bildiği gibi 600 yılı aşan muhteşem tarihi boyunca, sınırları Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına taşan, bulunduğu her yere barış, medeniyet hak ve adalet götürmüş olan Osmanlı İmparatorluğu, 20. Yüzyılında başlarında çökme sürecine girmişti. Mazisi insanlık tarihi ile başlayan ve o güne kadar 16 devlet kurmuş Türk milletinin tarih sahifesinden tamamıyla silinmek istendiği zamanda, yeni bir güneş gibi doğan o eşsiz dahi, Mustafa Kemal’in önderliğinde başlatılan ve her biri dünya savaş tarihinin en güç ve uzun mücadelelerini içine alan Kurtuluş Savaşıyla Türk vatanı düşman işgalinden kurtarılmış ve hemen akabinde yine onun öncülüğünde sayısız faziletleri bünyesinde barındıran Cumhuriyet kurulmuştur. Yüce Atatürk’ün ‘Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ dediği Cumhuriyet, doğruluğu, çalışmayı, bilgi ve becerileri değerlendiren, milleti kendi kendisinin hakimi, efendisi yapan, gelişmelere açık, hak hukuk ve adalet kavramlarına saygıyı ön planda tutan yapısıyla, bugün bile dünyadaki bir çok toplumun düşlerini gördüğü, özlemini duyduğu bir yönetim biçimidir. Ancak ne acıdır ki; bedeli bize pahalıya mahal olan ve en kıymetli varlığımız gibi koruyup, üzerine titrememiz gereken Cumhuriyetimizi, bölmeye, parçalamaya çalışanlar çıkmıştır. Hala daha da çıkmaya devam etmektedir. Bedeli ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetini bölmek isteyenlere karşı Türk milleti dimdik ayaktadır. Cumhuriyetimiz öylesine özlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmuştur ki, onun sonsuzluğa akışını bugüne kadar hiçbir engel durduramamıştır. Bundan sonra da durduramayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzü daha da pekiştirip, koruduğumuz sürece, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacağına kesinlikle inanıyorum. Türk milletinin, ebediyete akıp giden her sene Cumhuriyetin yıl dönümü bayramlarını daha büyük şerefle, saadetle, huzur ve refah içinde kutlanmasını dileyen aziz Atatürk’ün bu vasiyetini sonsuza kadar yaşatacağımızın kesin inancı içinde, o büyük insanı ve aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, bu en büyük bayramımızı kutluyorum.”

Tören, Keşan Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu.