29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı dün saat 09.30’da, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik ve Keşan Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç’in, Kaymakamlık Makamı’nda tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ KUTLAMALAR

Tören, tebriklerin kabul edilmesinden ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

Buradaki tören, Kaymakam Nuri Özder, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Tamer Gedik ve Keşan Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç’in, halkın bayramının kutlanması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı, Şanlı Türk Bayrağımız göndere çekildi.

Daha önceki yıllara göre daha çok sayıda vatandaşın izlediği gözlenen kutlamalar Kaymakam Özder’in,  günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla sürdü.

Kaymakam Nuri Özder, konuşmasında şunları söyledi:

CUMHURİYET BİR DEĞERLER BÜTÜNÜDÜR

Bugün Büyük Önder Atatürk’ün eseri ve Milli Birliğimizin kaynağı olan Cumhuriyetimizin ilanının 92. Yılını birlikte kutlamanın gururu ve bilinci içindeyiz.

Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Yok, edilmek istenen Yüce Türk Milletinin tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyet, onun binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en son noktadır.

Cumhuriyet bir değerler bütünüdür. Kimseyi dışlamayan, herkesi birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir.

Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufku genişlemiş ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Cumhuriyet sayesinde Türkiye Evrensel Hukuk prensipleri ile buluşmuştur.

Cumhuriyetin temel hedefi görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş üretken bireyler yetiştirmektir.

Büyük Türk Milleti Cumhuriyeti kuranlara ve onu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır.

Bize Cumhuriyeti armağan eden Büyük Önder Atatürk, Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimize olan görevi yerine getirebilmemiz, onların armağanı olan Cumhuriyeti korumak ve yaşatmakla mümkün olacaktır.

Gençlerimiz; Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerine bağlı kaldıkça Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutlar saygılarımı sunarım.”

YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİNİ OKUDU

Kaymakam  Özder’in konuşmasının ardından, Cumhuriyet’in ilanının 92. yıldönümü nedeniyle ilçemizdeki  okullarda düzenlenen şiir yarışmalarında 1. olan  öğrenciler şiirlerini okudu.

Yarışmalarda, ilkokullar arasında birinci olan Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu Öğrencisi Eylül Kalkan, ortaokullar arasında birinci olan Ahmet Yenice Ortaokulu Öğrencisi Berkant Kuzakçı ve liseler arasındaki yarışmada birinci olan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi Öğrencisi Buse Işık şiirlerini okudu. 

Halkın zaman zaman coşkulu bir şekilde alkışladığı kutlamalar,  HEM (Halk Eğitimi Merkezi) Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi ve Lalacık Köyü Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterilerini sunması ile devam etti.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü Kutlama programı; Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin, askerlerin ve askeri araçların geçit töreni ile sona erdi.

Akşam saat 19.00’da Keşan Belediye Başkanlığı tarafından halkın yoğun katılım gösterdiği fener alayı düzenlendi. Grup Dörtyol Hükümet Meydanı’nda halka konser verdi.