HABER MERKEZİ

Keşan Halkının ve Erikli Sahilindeki kooperatif üyelerinin yeni yılını kutlayan S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu, “Daha güzel Erikli herkesin sorumluluğundadır” diyerek yetkili olan tüm kurumların Erikli için sorumluluklarını hatırlattı.

ERİKLİ HERKESİN SORUMLULUĞUNDADIR

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın Erikli’nin kooperatiften belediyeye devri için önemli iki alt yapı çalışmasının yapılması şartının olduğunu hatırlatan Yönetim Kurulu, açıklamalarında şunları söyledi: “S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifinin, Keşan Belediyesine devri için 2017 ve 2018 yıllarında yaptığımız başvurulara belediyemiz İçme Suyu ve Atıksu gibi önemli ve maliyetli iki alt yapının bitirilmesini şart koşarak cevap vermiştir. Zaten devir konusunda yaptığı açıklamada da belediye başkanımız kooperatifi bu haliyle alamayacağını söylemiştir. Bu anlamda ‘Daha güzel Erikli herkesin sorumluluğundadır’ ve bu sorumluluğu yerine getirmek de hem görevde olan belediye başkanımızın hem de 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimler sonrasında da oluşacak belediye yönetiminin de görevidir.”

KRİZ NEDENİYLE İÇME SUYU PROJESİNDE İLERLEME OLMADI

18 Aralık 2018 tarihinde yerel gazetelere verdikleri açıklamalarında içme suyu projesinin 2018 yılındaki ekonomik sıkıntılar nedeniyle hayata geçirilmediğini hatırlatan Yönetim Kurulu, “DSİ’nin, 2015 yılında Mecidiye Köyünden getirilecek su için proje ihalesi açmış ve 330 bin TL’ye Cüneyt Menteş firması da projeyi yapmak için DSİ’nin ihalesini kazanmış. Ancak 2018 yılında ülkemiz genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alınan tasarruf önlemleri çerçevesinde Mecidiye’den getirilecek su, proje aşamasında kalmış ve bir ilerleme kaydedilememiştir.” ifadelerini kullandı.

MERA KONUSUNDA ANKARA’DAN ONAY GELDİ

Başkan Özcan’ın Atıksu tesisi için mera ile ilgili yaptığı açıklama hakkında da bilgi veren Yönetim Kurulu şunları aktardı: “Mera konusunda Mecidiye-Erikli arasında Erikli Köprüsüne yakın 6 dekar alan için planlanan yer mera komisyonuna geçmiş, Ankara’da bakanlıktan onay gelmiş gerekli belgeler imzalanmıştır”

Keşan Halkının ve Erikli Sahilindeki kooperatif üyelerinin yeni yılını kutlayan S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu, “Erikli için gece gündüz emek veren kooperatifimiz 30. Yılında daha da güçlü bir şekilde siz üyelerimizin desteğiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyerek açıklamalarını sona erdirdi.