10 yıllık damga süresi dolmuş elektrik sayaçlarının ücretsiz değiştirildiği belirtildi. TREDAŞ  (Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.)’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, damga süresi dolmuş mekanik veya dijital sayaçların TREDAŞ’ın yüklenici personelleri tarafından değiştirileceği belirtildi. TREDAŞ’ın açıklaması şöyle:

“Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) olarak, müşterilerimize elektrik enerjisini, yeterli, kaliteli ve süreklişekilde vermek başlıca hedefimiz olup, bu konuda yoğun bir çalışma gayreti içindeyiz. Çalışmalarımız arasında müşterilerimize ait elektrik sayaçları hizmetleri de yer almaktadır.

Müşterilerimize ait sayaçların işletme ve bakımları3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince dağıtım şirketimizce yapılmaktadır.

Bu doğrultuda, TREDAŞ’ın faaliyet alanında bulunan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri genelinde 10 yılık damga süresi dolmuş sayaçların değiştirilmesine başlanmış olup, damga yılı 2005 ve öncesine ait sayaçlar değiştirilecektir.

SAYAÇ DEĞİŞİMLERİ ÜCRETSİZ YAPILMAKTADIR

Damga süresi dolmuş mekanik veya dijital sayaçlar TREDAŞ’ın yüklenici personelleri tarafından değiştirilecektir. Gerek sayaç değişimi sırasında gerek daha sonra bu işlem için müşterilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Müşterilerimiz, şüpheli bir durumla karşılaşılmaları halinde, ALO 186 çağrı merkezimize ve bağlı bulundukları işletmelerimize ihbarda bulunabilirler.”