SONGÜL KONAR

“ŞU ANDA HER ŞEY İYİ GİDİYOR”

 Bu yıl hava koşullarının iyi olmasından dolayı şu anda her şeyin iyi gittiğini ifade eden Darcan: “Su konusunda bu yıl herhangi bir sıkıntımız yok. Kuraklığımız yok, barajlarımız dolu, şu anda doğa koşullarıyla ilgili her şey çiftçinin lehinde gidiyor. İnşallah sezon sonuna kadar böyle gider. Birçok arkadaşımız da çeltik tohumlarını toprakla buluşturdu.” dedi.

“MALİYETLERİ SEZON SONU KONUŞACAĞIZ”

 Fiyatlar konusunda şu anda herhangi bir öngörüleri olmadığını söyleyen Darcan: “Girdi maliyetlerimiz gitgide yükseliyor bu yüzden fiyat ve maliyetler konusunda hasat sonuna doğru bir maliyet hesabı yapacağız ve ona göre çeltik fiyatlarının ne olması gerektiğini konuşacağız.” dedi.

“GENELLİKLE AYNI EKİM ALANLARINI KULLANIYORUZ”

Darcan aynı zamanda geçen yılki çeltik ekimi miktarı ile bu yılki çeltik ekimi miktarı arasında bir fark olmadığını belirterek şunları ekledi: “Biz bölge olarak ekim yaptığımız bölgeleri koruyoruz. Hamzadere ile ilgili ilave yerlerimiz olabilir. Ruhsat başvurularımız tam olarak bitmediği için çeltik ekimi ile ilgili net bir rakam veremiyorum ama geçen yılın altında olacağını düşünmüyorum. Çünkü genellikle aynı ekim alanlarını kullanıyoruz. Hiçbir bölgemiz çeltik dışı bırakılmadı.