Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın seçim vaatlerinden biri olan Dayanışma Evi, ‘Edirne Belediyesi Dost Eller Dayanışma Evi’ ismiyle hizmete başladı. Gürkan, Dayanışma Evi’nin Edirne Halkı’nın destekleriyle anlam kazanacağını söyledi.

Hizmete başlayan Dayanışma Evi’nin açılışını daha sonraki günlerde, Edirne Belediyesi’nin diğer çalışmaları ile birlikte yapacaklarını belirten Gürkan, daha önce Gıda-Giysi Bankası olarak kamuoyunu bilgilendirdiklerini ancak, ‘Banka’ ifadesi yerine ‘Dost Eller Dayanışma Evi’ ismini kullanmak istediklerini söyledi.

DURAKLARDA DA KİTAPLIK OLACAK

Dayanışma Evi’nde ilk etapta, çocuklar, gençler için bir kitap bölümü olacağını, buradan ücretsiz olarak herkesin istediği kadar kitap alabileceğini belirten Gürkan, Türkiye’nin farklı illerinden ya da Edirne Halkı’ndan gelen kitapların kontrolleri yapıldıktan sonra, raflarda yerlerini alacağını söyledi. Kitap almak isteyen herkesin, istediği zaman kitap alabileceğini belirten Gürkan, önümüzdeki günlerde, şehrin ana arterlerindeki duraklarda küçük kitaplıklar kuracaklarını söyledi. 

OYUNCAKLAR SEPETTE

Giriş katında, kitap reyonu ile birlikte, oyuncak sepetlerinin de olacağını belirten Başkan Gürkan, destek amacıyla Dayanışma Evi’ne teslim edilen oyuncaklardan hasarlı olmayan, çalışır durumda olanlarını sepetlere koyarak, çocukların sevdiği oyuncakları alabileceğini bildirdi.

KADIN-ÇOCUK-ERKEK GİYSİ REYONU

Dayanışma Evi’nin ikinci katında, kadın ve çocuk giysi reyonu, üçüncü katta da erkek giysi reyonu olacağını belirten Gürkan, teslim alınan giysilerin önce ayrıştırılarak, en alt katta gerekli tamiratları ve bakımlarının yapıldıktan sonra, yıkanıp, ütülenerek reyonlardaki yerlerini alacağını söyledi.

“EDİRNE HALKI’NIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Halkı’nın desteklerini beklediklerini ifade ederek, “Edirneli hemşerilerimizden şunu bekliyorum. Evlerinde kullanmadıkları, ihtiyaç duymadıkları, eski-yeni giyilebilecek, kullanılabilir durumda olan erkek-kadın-çocuk giysilerini, kitap ve oyuncakları bizlere ulaştırmalarıdır. Vatandaşlarımız, ALO 153 hattını arayarak, adreslerini belirttikleri takdirde Belediye ekiplerimiz evlerinden hazırladıkları paketleri teslim alarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için hazır hale getireceklerdir” dedi.

 Başkan Gürkan, Dost Eller Dayanışma Evi’nde oyuncak ve kitaplarda sınırlama olmayacağını, ancak, giysi reyonunda ayda bir kere alınabilir gibi belli başlı kurallar olacağını bildirdi.

YAKINDA, GIDA MARKETİ DE OLACAK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Dost Eller Dayanışma Evi’nde en kısa sürede Gıda Market’inin de olacağını ifade ederek, “Dost Eller Dayanışma Evi’nin bir sonraki aşamasında da bir gıda market açmayı planlıyoruz. Onunda şu anda alt yapı çalışmaları yapılıyor. Bu gıda markette de ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da bir Belediye Kartı vereceğiz. Bu karta belediyemizden, ailenin büyüklüğüne göre, her ay belli bir kredi yükleyeceğiz. O kartla ihtiyaç sahibi vatandaşımız gıda markete gelerek, evinde ihtiyacı olan ürünleri ücretsiz olarak alacak. Burada, verileni alma değil, istenileni alma şeklinde düzenleme olacak. Edirne Halkı’nın dayanışma duygusu yüksektir. Vatandaşlarımızın Dayanışma Evi’ne desteklerini bekliyoruz” dedi.