CHP Edirne Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Kemal Değirmendereli, dün CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği tanıtım toplantısında, AKP iktidarına yüklendi ve Mecliste yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oldukça kalabalık bir partili grubuna karşı konuşan Değirmendereli, “7 Haziran’da Cumhuriyeti, demokrasiyi, hukukun temel ilkelerini çiğneyen, insanlarımızı borç batağına, ülkemizi de Ortadoğu bataklığına sürükleyen AKP iktidarına dur diyeceğiz. O sarayları geri alacağız ve bilim yuvası yapacağız” dedi.

GÜMÜLCİNELİ: BU BİR ÖNSEÇİM ÖN YARIŞ

Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın da katıldığı ve saat 12.00’de başlayan toplantı, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin açış konuşması ile başladı. Yönetime gelmelerinin üzerinden 9 ay geçtiğini ve bu süreç içinde Milletvekili Değirmendereli’yle iyi ilişkiler içinde bugünlere geldiklerini söyleyen Gümülcineli, “Kendisine bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu bir ön seçim, ön yarış. Buradan çıkacak sonuca saygılı olacağımıza inanıyorum. Asıl önemli olan 29 Mart’tan sonrası. Aynı arzuyu, aynı isteği sayın vekilimizden de istiyorum” dedi. 

16 MART TARİHİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Sözlerine 16 Mart gününün birçok açıdan özelliği bulunduğunu, 27. ve 57. Alay’ın Keşan’dan geçerek Çanakkale’ye gittiğini, Türk milletinin emperyalistlere karşı verdiği en önemli mücadelenin ve ulusal bağımsızlık mücadele ateşinin en harlı bir şekilde yakıldığı günlerden biri olduğunu vurgulayan Değirmendereli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aynı zamanda 16 Mart bizler için iki olumsuz olaya da şahitlik eden bir tarih. Birincisi benim de öğrenci olduğum yıllarda 7 üniversite öğrencisinin katledildiği tarih. Aynı günlerde içimizden bir kardeşimiz Kudret Uybaş’ı da bu faşist katiller tarafından kaybetmiştik. 16 Mart bir diğer taraftan yeni dönemde devrimci mücadelenin bayrağını en yükseklere taşıyan 3 fidanın Deniz’in, Yusuf’un ve Hüseyin’in idamlarının onaylandığı tarih. Her ne kadar o çocuklar katledilse de her ne kadar idam sehpalarına gitse de onların ruhları burada bugün dimdik yaşıyor. Aynı ruhla mücadelemize devam edeceğiz.”

AKP İKTİDARINA DUR DİYECEĞİZ

Ülkemizin 7 Haziran’da çok önemli bir seçime hazırlandığını kaydeden Değirmendereli, şunları söyledi: “AK Parti iktidarının yolsuzluklarına, hukuksuzluklarına, kardeşliği katletmesine, kalkınmadan uzak ekonomi politikalarına karşı, cumhuriyet değerleriyle, ulusal bayramlarımızı yasaklama mücadelelerine karşı Türkiye’nin aydınlık güçlerinin yeniden ayağa kalkacağı, Cumhuriyeti yeniden şahlandıracağı bir tarih olacak 7 Haziran. Cumhuriyeti, demokrasiyi, hukukun temel ilkelerini çiğneyen, insanlarımızı borç batağına, ülkemizi de Ortadoğu bataklığına sürükleyen AKP iktidarına dur diyeceğiz. O sarayları geri alacağız. Bin 165 odalı sarayı geri alacağız. Bu sarayı bilim yuvası yapacağız. Çankaya Köşkü’nde personel sayısı bini bulmuyor ama efendinin kaçak köşkünde personel sayısını 2 bin 700’lere çıkarmışlar. Bin 150 polis de güvenlik elemanı olarak kullanılıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; emekliye 14 maaş ikramiye, en az emekli maaşı bin 500 TL olacak derken, çiftçinin mazotu 2 TL olacak, esnafa sıfır faizli kredi vereceğiz derken bize soruyorlar kaynak nereden diye? Kaynak var. Kaynağı önemli olan nereye kullanacağımız.”

İŞ DÜNYASININ BORCU 2 AYDA 36 MİLYAR DOLAR ARTTI

Son 2 ayda dolarda yaşanan artış nedeniyle iş dünyasının borcunun 36 milyar dolar arttığına dikkat çeken Değirmendereli, “Artık bunlar Türkiye’yi hiç yönetemiyorlar ve Türkiye’yi batağa sürüklüyorlar. Gerek ekonomide, gerek sosyal politikalarda ve gerekse dış politikalarda, gerekse eğitimde. 4+4+4 diyorlardı şimdi yine 5+3’e döndüler” diye konuştu.

MECLİSTE ÜSTÜN ÇABA SARF ETTİM

 29 Mart’ta yapılacak ön seçim ile Edirne milletvekili adaylarının belirleneceğine işaret ederek, “Milletvekili aday adayı olan benim dışımdaki 16 arkadaşımı gösterdikleri yüreklilikten dolayı kutluyorum ve başarılar diliyorum” diyen Değirmendereli: şöyle konuştu: “Bu ön seçim sürecinde bütün arkadaşlarımız mahalle mahalle, köy köy gezerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikalarını anlattıkları gibi partimizi 7 Haziran seçimlerine hazırlıyorlar. 2011’de desteklerinizle bana büyük bir onur verdiniz ve beni Ankara’ya gönderdiniz. Meclis açık olduğu saatlerde Kemal Değirmendereli oradaydı. Sizlere layık bir milletvekilliği yaptığımı bilmenizi isterim. Milletvekilliği çalışmalarımda da kenara çekilmeyip imkânlar ölçüsünde neler yapabiliriz diye üstün çaba sarf ettim.”

 PARTİNİN SIRTINDAN GEÇİNENLERE MEYDAN VERMEYECEĞİM

Yeniden milletvekili olması halinde erozyona uğradığını gördüğü parti ahlakını yeniden dimdik ayağa kaldırmak için çalışacağını söyleyen Değirmendereli, “Özellikle Keşan çok derinlikli kültüre sahip. İki tik politikacı var. Partiyi sırtında taşıyanlar ve partinin sırtında taşıdıkları. Keşan’da politika yapan arkadaşlarımız partiyi sırtında taşımıştır. Ama son dönemde partinin sırtında taşıdıkları vardır maalesef. Yeni dönemde bana destek verirseniz ve görev alırsam önümüzdeki dönem partinin sırtından geçinenlere burada meydan veremeyeceğiz.”dedi.

BEKLEYEN ÖLÜM DEĞİL HAYAT

 Edindiği tecrübelerin olduğunu ve başlattığı projelerle bölge insanının yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürmek adına 29 Mart’ta destek ve görev talep ettiğini vurgulayan Değirmendereli, konuşmasını, Nazım Hikmet’in “Biraz daha sabır, biraz daha inat. Kapının arkasında bekleyen ölüm değil hayat” sözleri ile bitirdi, salonda bulunanlara sevgi ve saygılarını sundu.