CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, 5 Haziran Çarşamba günü Uzunköprü'nün Kadıgebren, Maksutlu ve Kırköy arazilerinde meydana gelen dolu yağışının verdiği zararı yerinde görmek için o köyleri ziyaret etti.

Uzunköprü CHP İlçe Başkanı Yakup Atalay, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Yavuz Karamolla ve CHP İl Genel Meclisi  Üyesi Metin Aral  ile birlikte bu köyleri gezen Değirmendereli şu açıklamalarda bulundu: "Bu üç köyümüzde yaptığımız incelemelerde yaklaşık altı bin dekar ekili tarım arazisinin ne yazık ki % 10-90 arasında zarara uğradığını gördük. Üzülerek tespit ettiğimiz bir konu da çiftçilerimizin günlük ihtiyaçlarını bile  karşılamakta güçlük çektiği, bu sebeple de ekili arazilerini sigorta ettirmemiş olmalarıdır. Bu nedenle de  çiftçilerimizin tarım sigortasından faydalanmaları mümkün olmayacaktır.

Bu tür afetlerin verdiği zararların tazmini için çiftçinin tüm mal varlığının %40 gibi bir zarar görme koşulu zaten son derece güç koşullarda yaşamını sürdüren çiftçilerinin mağduriyetlerine bir nebze de olsa merhem olma ihtimalini ortadan kaldırmaktadır. 

Hatta geçen sene Seremköy'de meydana gelen sel felaketinin verdiği zararlar devlet tarafından karşılanmamıştır.  Bu da pek çok başka uygulamanın yanı sıra AKP hükümetinin çiftçiyi gözden çıkardığının, değer vermediğinin en açık göstergesidir. Suriyeli 400 bin mülteciye 1 buçuk milyar dolar harcama yapabilen bir iktidarın kendi vatandaşının yaralarını sarma konusunda aynı özeni göstermemesi kabul edilemez."