CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli 8 Eylül 2014 pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda “Torba Kanun” tasarısı hakkında söz aldı. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında esnaf ve çiftçi borçlarının faizsiz ertelenmesiyle ilgili talebin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bütçe gelirlerini neden göstermesiyle ertelendiğini söyledi. Bu kanun tasarısının, normal şartlarda, hükümet tarafından 10 Ağustos seçimlerinden önce çıkarılabileceğini savunan Değirmendereli, kanunun bir ay gecikmeyle hayata geçmiş olmasının bütçeye mali yükünün 1 milyar TL civarında olduğunu belirterek konuyla ilgili özensizliğe dikkat çekti.

Değirmendereli, daha sonra Edirne'de 16 Temmuzda yaşanan sel felaketiyle ilgili mağduriyetlerin giderilmesi üzerinde durdu. Daha önce de Genel Kurul’da konuyu dile getirdiğini ve konunun Bakanlar Kurulu’nun gündemine geleceği ya da torba kanunda ele alınacağı sözünü hatırlattı.

Değirmendereli, ilçe tarım müdürlükleri tarafından 78 bin dönüm arazinin ki bunun fiili zararı -yani kazanç değil- 50 milyon lirayı aşkın bir zarar olduğunu belirterek 25-30 bin insanın büyük bir mağduriyet yaşadığını ancak ne Bakanlar Kurulu’nda ne de torba yasada bununla ilgili bir konunun ele alınmadığını söyledi. Bundan sonraki süreç içerisinde bu yasaya söz verildiği gibi bir önergeyle bir madde ilave edilmesi, Edirne’de yaşanan mağduriyetin giderilmesi ve hükümetin verdiği sözleri yerine getirmesi açısından doğru olacağını ifade etti.

Değirmendereli, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Bakan Atalay Suriyelilere yapılan harcamanın 2 milyar 156 milyon dolar olduğunu söylemişti. Ben, Sayın Bakan’a ‘Suriyelilere yapılan sağlık harcaması nedir?’ diye sordum,  390 milyon TL cevabını verdi. Yani, Suriyelilere yardım yapılsın ama Suriyelileri bu kadar kucaklayan devlet niye bu kadar hizmet veren Türk köylüsünü, çiftçisini, ülkesine bağlı bu yurtsever insanları aynı şekilde vatandaşı gibi görmez. Sayın Bakan’a da bu konuda eleştiri var. ‘Gazze'den gelen yaralıları uçakta karşılayan Sayın Bakan, bu mağduriyeti yaşayan Edirneli hemşehrilerine neden elini uzatmaz?”

Edirne Milletvekili Değirmendereli, iktidarı sözlerinde samimi olmaya, verilen sözleri yerine getirmeye ve Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nu da Edirnelilerin sorunlarına sahip çıkmaya davet etti.