CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, bölgemizde yapılmakta olan toplulaştırma işlemleri sırasında hazine arazilerine sahip vatandaşlarımızın, bu arazilerinin bedelini ödeyerek tapu alma taleplerinin toplulaştırma yapılacağı gerekçesiyle reddedildiği şikâyetleri üzerine ilgililerle görüştüğünü belirtti. Değirmendereli, konuyla şu bilgileri paylaştı: “İlimizde 34.380 hektar alanda toplulaştırma tamamlanmıştır. Halen 99.445 hektar alanda toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca ilimizde 225.469 hektar alanın projesi hazırlanmıştır.

Toplulaştırma yapılan köylerimizde hazine arazisi işleyen ve bu araziyi satın almak için başvuruda bulunan hemşehrilerimize toplulaştırma planını etkilemeyen parsellerin satışının yapılmasına engel bir durum yoktur. Hemşehrilerimizin satışa yönelik talep dilekçeleriyle yaptıkları başvurular değerlendirilmek zorundadır. Sadece toplulaştırma planında yol olarak belirlenmiş olan parsellerle ilgili satış yapılamayacağı bilgisini alınmıştır.’’

Değirmendereli ayrıca; toplulaştırma yapılan köylerde parsellerden kesilen miktarın o köyün ihtiyacına göre belirlendiğini, kesinleşen miktarın ihtiyaca göre belirlendiğini, kesintilerden yeni bir parsel oluşturularak yeni bir malik yaratılmasına meydan verilmeyeceğini, dolayısıyla toplulaştırma sonucu oluşacak parsel satışı olmayacağını ve buna meydan vermeyecek girişimlerde bulunacağını ifade etti.