CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli Temmuz ayında Edirne’nin köylerinde yaşanan sel felaketi ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Değirmendereli, şu bilgileri paylaştı:

“Bilindiği gibi 16 Temmuz’da bölgemizde yaşanan sel felaketinde 78 bin dönüm ekili arazimiz zarar görmüş idi. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde birçok kez dile getirmiş idim. Bunun üzerine AKP Milletvekilleri Torba kanuna eklenecek bir madde ile mağduriyetin giderileceğini ifade etmişlerdi. Ancak bu konuda ne yazık ki samimi olmadıklarını, konuyu gündeme almadıklarını hep birlikte bir kez daha görmüş olduk.

  Tek tek aradığım köy muhtarlarından aldığım güncel bilgilere göre; selden evleri zarar gören Aslıhan, Sığırcalı ve Dereköy’deki hemşerilerimiz aradan 2,5 ay geçmesine rağmen çok cüzi yardımın dışında devletin güçlü elini ne yazık ki hissetmemişler, bir destek almamışlardır.

Öte yandan zarar gören çiftçilerimizin sadece sigortalı olan arazilerine karşılık gelmek üzere Ziraat Bankası, Tarım Kredi borçlarının 1 yıl %3 faiz ile ertelenmesiimkânısağlandı.

Ancak daha önce de ifade ettiğim gibi, 78 bin dönüm arazinin sadece %10’luk kısmında sigorta kapsamında olmasındandolayı selden zarar gören çiftçilerimizin büyük bölümünün mağduriyeti sürmektedir. İktidar partisinin yerel yöneticilerinin ve Sayın Bakanın bu konuda sesi niye çıkmaz. AKP hükümetinin yeni çıkan Torba kanunu da samimiyetsiz ve ihtiyaçtan uzak bir anlayışla hazırladığı gözler önündedir.

1 Ekim 2014 tarihinde TBMM açılıp Genel Kurul çalışmalarına başladığında Edirne Milletvekiliniz olarak bu sıkıntıları tekrar dile getirmeye devam edeceğim, Edirne halkı ve tüm Trakya’nın da hükümetin bu başarısız politikalarına gelecek seçimlerde gereken yanıtı vereceğinden de hiçbir şüphem yoktur.”