SONGÜL KONAR

“EMEKLİ SANDIĞI VE SSK BORÇLARI ONLARIN BİZE DEVRETTİĞİ BORÇLARDIR”

“Borcumuz yoktur demedik ki; iş yapan, çalışan belediyelerin borcu olacaktır” diyerek sözlerine başlayan Değişçi, “Zaten Muhammet Başkan da yapılan işleri astırdığı pankartlarda belirtmiştir. Bizim İller Bankası’na olan borcumuz kanalizasyon ve düğün salonu borcudur. Emekli sandığı ve SSK borçları onların bize devrettiği borçlardır. Muhammet başkana soruyorum; kasada 300 bin TL bıraktık, kasanda bu para olduğu halde çalışanların emekli sandığı ve SSK primlerini niye yatırmıyorsun? 5 yıl boyunca da yatırmayacak mısın?” dedi.

“MUSTAFA HELVACIOĞLU’NU UYARMAK NE HADDİNE?”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu uyarmanın ne haddine olduğunu soran Değişçi, sözlerine şöyle devam etti: “Mustafa Helvacıoğlu’nu uyarmak ne haddine? O kapı herkese açık. Bizler o makama rant elde etmek için değil, Keşan Belediyesi’ne para kazandırmak için gittik. CHP zihniyetinin Erikli Sahili’ndeki çay bahçesini CHP’li Meclis Üyesine yıllık 1000 TL’ye kiraya verilip bu çay bahçesini Beyendikli bir kardeşimize 25 bin TL’ye devretmişler. Biz bu paranın CHP’li Meclis Üyesine değil, Keşan Belediyesi’nin kasasına girmesi için görüşmeler yapmaya gittik. Rant işleri bizim işimiz değil, bizim işimiz hizmet. Rant işini CHP zihniyeti iyi bilir. Beyendik Belediyesi’nde kontenjan olduğu dönemde 200 metre kilitli taş döşeyip karşılığında Beyendik Belediye Başkanına müteahhidin aracını başkanın evine bıraktığını bu millet iyi biliyor. Nuran Başkanın tarla ve dükkan sattığını söylüyorsun, 3 dönüm tarla satmıştır. Çok daha değerli olan içme suyu için Esetçe ovasından yer almıştır. Senin baban kontenjan olduğu CHP döneminde 45 dönüm sulama alanında tarla sattılar, bunu neden söylemiyorsun? Bu tarlanın bugünkü değeri satılan dükkânların 2-3 katıdır.”

“BEN SANA ÖĞRETMEN DEĞİLSİN DEMEDİM”

“Kafası çalışan bir adam olsaydın seninle mezun olanlar neredeyse emekli olacaklar” diyen Değişçi şunları ekledi: “Ben sana öğretmen değilsin demedim. Sen KPSS’yi verip daha atanamadın bile. Bir de bana demişsin ki ehliyeti olmadan kooperatif başkanlığı yapıyor. Bendeki ehliyet ne sende ne de babanda var. Sen bu tür yazıları verirken danıştığın akıl hocalarına eski dönemde neler yapıldığını sormuyor musun? Onlar bunları çok iyi biliyor. Belediyede 72 personel olduğunu söylüyorsun, İşkur’dan çalışan 49 kişiyi o pankarta niye yazıyorsun? Parası belediye bütçesinden mi çıkıyor? Nuran Başkan senin rakibin değildi, o iyi işler yapmasaydı 3 dönem üst üste kazanmazdı. Nuran Başkanın yaptıklarını siz hayal bile edemezsiniz. İlköğretim okulunu yaptı, Anadolu Öğretmen Lisesi’ni getirdi, elektrik altyapısını yer altına aldı. Sizin gibi 200 metre değil, beldenin bütün yollarının kilitli taş döşedi. Bu taşları müteahhide kendine araba aldırmak için vermedi. Beyendik halkına ve gençlerine iş vererek istihdam sağladı. Gençlerimize futbol stadı yaptı, düğün salonu yaptı, her mahalleye park yaptı ve senin 5 yıllık dönemine yetecek kadar da oyun grubu bıraktı. 5 tane araç bıraktığınızı söylüyorsun, 4 tanesi trafiğe bile çıkamıyorlardı. Basın mensupları ile belediyeye gelelim bir sizin bir de bizim bıraktıklarımızı kıyaslayalım.”

“BURADA DA RANTÇININ KİM OLDUĞU BELLİ OLUYOR”

“Ağlamanın sızlanmanın nedenini çok iyi biliyoruz” diyen Değişçi, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Seçim meydanlarında halkın gözünün içine baka baka yalan söyledin. Pazartesi ilk günde çeşmelerden temiz su akacağını söyledin, 3 aydır şikâyet ettiğin su akıyor. Otobüsleri çıkaracaktın. 60 yaş üzerinde olanlardan yol parası almayacaktın. Millet bana soruyor ne zaman olacak diye. Biz otobüsleri keyfimizden kaldırmadık. Ulaştırma Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda kurduk. Kaldı ki bir değil 2 kooperatif kuruldu. Sizin zihniyetinizdekiler hatları alıp sattılar. Biz ihtiyaç sahiplerine hat verdik ve çalışıyoruz. Siz hatları CHP Meclis Üyelerine verdiniz. Burada da rantçının kim olduğu belli oluyor. Birçok kişiye iş sözü verdin. Sızlanmayı bırak, verdiğin sözleri yerine getir. Yenimuhacir’i örnek vermişsin. Yenimuhacir’deki konutları ve Fen Lisesi’ni CHP’li belediye değil, AK Parti’li belediye yaptı. Bir daha bu tür şeyleri yazarken dersine iyi çalış. Gerçi sen dersine çalışmış olsan KPSS’yi verirdin. Sayın başkan, ben bu partide 14 yıldır belde başkanlığı yapıyorum ve 3 dönem de seçim kazandık. Ben Keşan Belediyesine de, milletvekiline de, Ankara Genel Merkeze de halkım ve seçmenlerim için giderim. Sizin zihniyet gibi Rant için değil! Sen işine bak, verdiğin sözleri yerine getirmeye bak. Eş başkanına ve danışmanına dikkat et. Belediyeyi sen mi, meclis üyeleri mi yoksa tecrübeli danışmanların mı yönetiyor? Bizler Beyendik’e gereken her türlü yatırımda destekçin olacağız ama vaat ettiklerini de yapmadığında eleştirmeye devam edeceğiz.”

“YENİMUHACİR’E GİRERSEN SEN DE BOĞULURSUN BAŞKAN”

Yenimuhacir AK Parti Belde Başkanı Şükrü Çalışkan ise şunları söyledi: “Sayın Muhammet Örnek, Yenimuhacir’i örnek göstermiş. Yenimuhacir’e girersen sen de boğulursun başkan. Borcu yok diyorsun, 2 milyon 700 bin TL borç var. 100/25 kanalizasyon duruyor. 4 bin metre taş döşenecek. 1 milyon 600 bin TL’ye satılan gayrimenkuller var. 80 yıllık tarlalarımız satıldı. Biz bunların hesabını sormadık. Sonuçta Yenimuhacir’e hizmet yapıldı ve biz başkana teşekkür plaketi vererek uğurladık. Sayın Başkan, belediye makamları ağlama makamı değil, iş yapma ve çözüm üretme makamıdır. Yenimuhacir Belediyesi’nin de borcu var ama bunları çarşaf çarşaf kahvelere yollara asmadık. Esetçe Beldesinin de 3 milyon 700 bin TL borcu var, onlar da asmadı. Enez, İpsala ve Beyendik çarşaf çarşaf borç listesi astı. İşte aramızdaki siyasi bakış açısı bu. Biz AK Partili belediyeler sorun yaratmaya, insanları rencide edip ötekileştirme, kutuplaştırma yapmıyoruz işimize bakıyoruz.”

“ZAMAN MİSKETİNİ KAYBETMİŞ ÇOCUK GİBİ AĞLAMA ZAMANI DEĞİL”

Zamanın birlik olup iş yapma zamanı olduğunu vurgulayan Çalışkan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sayın Muhammet beye tavsiyem, gazetelerde reklam yapmak yerine usulsüzlük ve yolsuzluk varsa resmi makamlarda arasın hakkını. Yenimuhacir çok iyi yönetilmiş ise niçin insanlar CHP yönetimini tercih etmedi? Zaman misketini kaybetmiş çocuk gibi ağlama zamanı değil, zaman birlik olup iş yapma zamanı. TOKİ konutları ve Fen Lisesi CHP zamanında değil, AK Parti zamanında 2008 yılında yaptırılıp, Yenimuhacir köy olmaktan kurtarılmıştır.”