SONGÜL KONAR

İşletme sahiplerinin dükkânlarını çarken masraf yaptığını belirten Demir, HES kodu uygulamasıyla müşteri kabulüne devam etmeleri gerektiğini kaydetti.

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Ekrem Demir, teşkilatlarının vatandaşların sorunlarını dinlediklerini, gündemi takip ettiklerini ve seçime hazır olduklarını da belirtti.

“10 GÜNLÜK AÇILMA ESNAFA CAN SUYU OLMUYOR AYRI BİR MASRAF ÇIKARTIYOR”

Esnafın dükkanlarını açarken masraf ettiğini, kaparken yine masraf ettiklerini kaydeden Ekrem Demir: “Bu son alınan karar neticesinde 10 günlük açılma esnafa yükten başka bir şey getirmiyor. Bizim bu konuda öngörümüz genel başkanımızın söylediği gibi ya tam kapama ya da büyük market ve AVM nasıl HES koduyla müşteri kabul ediliyorsa küçük esnaflarda da yanı şekilde uygulansın. Doğrusu da budur. Çünkü bu 10 günlük açılma esnafa can suyu olmuyor ayrı bir masraf çıkartıyor. Küçük esnaflardan 15 kadarını gezdim, sohbet ettim ve hepsinin düşüncelerini dinledim. Bizim amacımız vatandaşın söylediklerini iletmek, kamuoyuyla paylaşmak. Küçük esnafın söylemiş olduğu bu 10 günlük açılma bizi rahatlatmadığı gibi bize ayrı bir masraf getiriyor. Önümüzde Ramazan ayı var ve bu dönemi insanlar zaten ağırlıklı olarak evde geçiyor.  Bir senedir kapalı olan esnafların yeniden kapanması yine onları sıkıntıya sokacak. Bu konuda almış oldukları kararı gözden geçirip HES koduyla müşteri kabul etmelerini tavsiye ediyoruz. Vatandaşın da isteği bu. Aksi takdirde ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olan esnafımız daha çok sıkıntıya girecek diye düşünüyoruz. Geçen gün Ankara’daydım, geçen hafta İstanbul’daydım, ondan önce de Çanakkale’deydim. Birçok il kırımızı kategoride olmasına rağmen açık. Edirne neden kapalı olsun? Bu konuda sosyal medya üzerinden de çalışma yaptık ve ilk sıralarda aldı. Vatandaşımız da bu konuda destek veriyor her taraf açıkken Edirne neden kapmalı diye. Ben bu konuda gerekirse sayın valimiz ile de görüşmek istiyorum. Önümüzde ki ramazan ayında kapamayıtekrar gözden geçirmelerini rica edeceğiz” dedi.

“TEŞKİLATLARIMIZ DİMDİK AYAKTA”

Yapmış olduğu Ankara ziyaretinden de bahseden Demir çok güzel gelişmeler olduğunu belirterek: “Genel başkanımız her hafta grup toplantısında bir sivil toplum örgütünün veya bir vatandaşımızın yaşamış oldukları sıkıntıları milletin kürsüsünde paylaşmaya çalışıyor. Geçen hafta down sendromlu bir vatandaşımız milletin kürsüsündeydi. O kardeşimizin andımızı okuması hepimizin gözlerini yaşarttı. Buda memleketin ayrı bir sıkıntısı. Maalesefiktidar sahipleri ülkemizden Türk kelimesini silmeye çalışıyor. İlk etapta kamu binalarından TC’yi kaldırmışlardı. Daha sonra okullarda andımızı yasakladılar. Şimdi de Türk müziğinde korolardaki Türk ifadesini kaldırdılar. Buda bizi son derece rahatsız ediyor. Gündemi takip ediyoruz. Teşkilatlarımız dimdik ayakta. Devamlı sahada çalışıyorlar ve vatandaşımızın dertlerini dinliyorlar. Seçime hazır bir şekilde devam ediyoruz şeklinde konuştu.