SONGÜL KONAR

“MESELEMİZ MEMLEKET MESELESİDİR”

Demir: “Edirne’miz şuan bir kış ortamındadır. İnşallah seçimlerden sonra, önce Türkiye’de sonra da Edirne’de baharı yakalayacağız. Huzur içinde, umut içinde güzel bir Türkiye’yi yerel yönetimlerden başlayarak, demokrasiyi güçlendirerek, yolumuza devam edeceğiz. ‘Edirne’de İYİ işler olacak.’ İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında devam eden güç birliği görüşmeleri milletimiz için hayırlı olsun. Sayın Meral Akşener ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun güç birliği görüşmelerinden İYİ Parti Edirne Teşkilatı olarak bireysel hiçbir beklentimiz, hiçbir çıkarımız yoktur. Bütün meselemiz memleket meselesidir. Sorunların olmadığı bir Türkiye’yi inşa etmek istiyoruz. Yerel seçimlerden başlayarak da bunu taçlandırmak istiyoruz,” dedi.

“İYİ’LİK KERVANINA ÇIKAN BİZLER İÇİN İYİ’NİN AZI ÇOĞU OLMAZ”

Ekrem Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son zamanlarda ulusal kanallarda ve sosyal medyada ‘İYİ Parti Edirne’den Belediye Başkanı adayı çıkarmayacak ve CHP’yi destekleyecek.’ sözlerinin ayyuka çıkması üzerine Genel Merkez ile telefon trafiğimiz artmıştır. Bu süre zarfında yoğun mesai harcadık. İki hafta içinde 3 defa şahsen Ankara’ya giderek partimizin konu hakkındaki görüşlerini öğrenmiş bulunmaktayım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcılarımızla makamlarında bir araya gelip Edirne konusunu görüştük. Daha sonra partimizin en yetkili karar organı olan Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerimiz ile de görüştük. Edirne merkezde aday çıkarma yönündeki yüksek arzumuzu defaatle belirttik. 7 Ocak 2019 tarihi itibari ile işbirliği kapsamında Edirne tamamında netleşmiş kesin bir karar yoktur. Bizler her iki Genel Merkezimizin il başkanlıklarına verecekleri talimatı bekliyoruz. Saygıdeğer Genel Başkanların ülkemizin Al-i menfaati için yaptıkları işbirliğinden İYİ bir sonuç çıkarmamız gerekir. İYİ’lik kervanına çıkan bizler için İYİ’nin azı çoğu olmaz. İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki güç birliği görüşmeleri saygı değer Genel Başkanların merkezi yönetimlerin arzusu istikametinde, Türk milletinin yüksek çıkarlarını koruyacak biçimde ve olgunlukta devam ediyor. Her ortaklık doğası gereği uzlaşı sıkıntıyı uhdesinde barındırır. Yöneticilere düşen görev müşterekleri artırmaktır. Biz yöneticiler olarak asıl görevimiz budur. Bunun haricinde Türkiye’nin demokrasi sorunu var, Edirneli vatandaşlarımızın bizden beklentileri var. Ülkemizin çağdaş uygarlığı yakalaması lazım. Dolayısıyla özel, kişisel sorunlara girmeden Türkiye’yi düşünerek, vatandaşlarımızı düşünerek, onların umutlarını büyüterek yol haritamızı oluşturduk. Çok güzel bir çalışma oldu. Bu çalışmaya katkılarından ötürü Sayın Genel Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum.”

“EDİRNELİ HEMŞERİLERİMİZE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Genel Merkezimizin işbirliği kapsamında CHP ile görüşmeleri devam ettiği için Edirne Belediye başkan adayını henüz açıklamadığından dolayı basınımızı Edirne kamuoyunu bilgilendirmedim teşkilatçılığım ve prensibim gereği genel merkezimizden aldığım talimat ve edindiğim bilgiyi öncelikle teşkilatlarımla daha sonra basın ve kamuoyunla paylaşırım bu zaman içerisinde haber almak İçin telefon eden tüm basın mensuplarından ve hemşerilerimden özür dilerim. Bu vesile ile Parti teşkilatımızın her kademesinde mücadele eden arkadaşlarım başta olmak üzere, İYİ Parti’ye kucak açan, sahip çıkan tüm Edirneli hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum.”