GİZEM GÖRÜR

Çoroğlu, aynı zamanda merak edilen bazı soruları da cevaplandırdı. Kedi ve köpek gibi hayvanların dükkanda satışına karşı olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Demirhan Çoroğlu, şunları söyledi: “Bu işe başladığımızdan beri kedi köpek satışına karşıyız. Daha çok çiftliklerde ve alanların geniş olduğu yerlerde bu iş yapılmalı. Biz müşterilerimize her konuda yardımcı oluyoruz. Hayvanlarının aç kalmamalarını istiyoruz.”

AÇIK MAMA İLE KAPALI MAMA ARASINDA HERHANGİ BİR KALİTE FARKI YOKTUR

Çoroğlu, açık ve kapalı mama arasındaki farkı açıklayarak,“Dükkanımızda açık ve kapalı mamalar olmak üzere hayvanlar için bir sürü gıda bulunuyor. Açık mama ile kapalı mama arasında herhangi bir kalite farkı yoktur. 15 kiloluk bir mamayı küçük poşetlere ayırıp, parça parça satıyoruz gibi düşünün. Bir anda 15 kilo mama pet sahibine pahalı geliyor fakat böle böle aldığında bütçeye de uygun oluyor. Dükkanımızda bulunan mamalar hayvan sağlığına dikkat ederek seçiliyor.” şeklinde konuştu.

YAZ AYLARINDA PETLERE İLGİ AZALIYOR

Çoroğlu, yaz aylarında pet sahiplerinin hayvanlarla daha az ilgilendiğini ifade ederek,“Yazın işlerimiz durgun oldu. İnsanlar daha çok tatile gidiyor. Parklara bahçelere çıkıyor. Evcil hayvanlarına daha az zaman ayırıyorlar. Bir kuşu varsa ikinciyi almak istemiyor nasılsa ilgilenemeyeceğini düşünüyor. Ama kışın bir kuş alan ikincisini de almak istiyor. Sanki halkımız yaz aylarında evcil hayvanlarına daha az ilgi gösteriyor gibi. Bunun altında belli sebepler var tabi. Yaz tatili ve insanların evde daha az zaman geçirmesi. Mamasını ve suyunu tabi ki eksik etmiyorlar hayvanlarının. Ama mesela daha az oyuncak satılıyor, daha az aksesuar satılıyor, daha az kalsiyumlu oyun kemikleri satılıyor. İlgi azalıyor kısacası.” dedi.

KEŞAN’DA ÇOK FAZLA EVCİL HAYVAN SAHİBİ YOK

Demirhan Çoroğlu, aynı zamanda küçük çocuk sahibi ailelere de çocuklarına bir evcil hayvan almalarını tavsiye ederek,“Keşan’da çok fazla evcil hayvan sahibi yok. Bizim çevre bölgemizde daha çok pet sahibi var. Örneğin, Malkara’da daha çok pet sahibi var. Gelibolu’dan daha çok müşterimiz var. Benim özellikle çocuklu ailelere bir tavsiyem var. Çocuklarına sorumluluk ve bilinç aşılamak için her evde bir balık, bir kuş, bakımı kolay hayvanlardan olmalı. Küçük bir çocuğun bir evcil hayvanla beraber büyümesi gerçekten önemli bir şey. Ve çocuğa sorumluluk aşılamak anlamına da geliyor aynı zamanda. Bir çocuk bir hayvanın yemini ve suyunu verme sorumluluğunu erken yaşta edinmesi, ileriki hayatı için çok güzel bir durumdur. Çocuk, ‘Ben bunun yemini vermezsem hayvanım ölür.’ Diye düşünebildiği zaman, ileriki yaşlarda her türlü sorumluluğa bu şekilde bakabilecek. Bu güzel bir olay. Aileler çocuklarına evcil hayvan almalı. Bu ileride hayvan sever nesillerin de yetişmesi anlamına gelir.” dedi.

BÜTÜN HAYVANLAR İÇİN GEÇERLİ OLAN ŞEY SABIR VE SEVGİDİR

Çoroğlu, muhabbet kuşlarını bir türlü konuşturamayan pet sahiplerine de tavsiyelerde bulunarak açıklamasını şöyle sonlandırdı:“Bize en çok muhabbet kuşları ile ilgili sıkıntılar geliyor. Örneğin bir muhabbet kuşu satın alıyorlar, alırken de ‘Konuşabiliyor mu?’ diye soruyorlar. Tabi ki konuşur fakat bir kuşun kendi kendine konuşması imkansızdır. Bir kuş kendi kendine konuşmayı öğrenemez ki. Sonra gelip ‘Bu kuş konuşmuyor’ diyorlar. Konuşmaz çünkü ilgi gerekir. Ve sürekli aynı kelimeyi karşısında tekrar etmeniz gerekir yani emek gerekir. Onun seviyesine inmeleri gerekir. O hayvan zaten insanlardan korkuyor. Bir kuşun konuşabilmesi için öncelikle insanlardan ürkmemesi gerekir. Ona bir zarar gelmeyeceğine emin olduktan sonra da yavaş yavaş yaklaşmaya başlar. Bu süreçten sonra yeterli ilgi gösterilirse kuş konuşur. Ve kuşa aynı anda, ‘boncuk, maviş, babacık, cici kuş, öpücük’ derseniz hayvanın kafası karışır. Ezberleyemez, hiçbirini söyleyemez. Teker teker öğretmek gerekir. Sonra zaten hepsini birden kolayca söyleyebilir. Kısaca sabır gerekir. Kısaca bütün hayvanlar için geçerli olan şey sabır ve sevgidir. Umarım herkes hayvan sevgisini tadabilir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ