SONGÜL KONAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, 12 Mart 2020 tarihli ve 27671623-249-E.17500 sayılı yazısında Coronavirüsü ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Demirkan, beyanda yazılanlar ile ilgili şu bilgileri verdi: “Coronavirüsü tüm dünyada küresel bir tehdit durumuna geldi ve endişeye neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel halk sağlığı ‘acil durum’ ilan edildi. Bu nedenle tüm dünyayı etkileyen coronavirüsüne karşı, ülkemiz genelinde de koruyucu tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu itibarla coronavirüsüne karşı koruyucu tedbirlerin alınması teminen, yolcu taşımacılığı faaliyetleri kapsamında taşımacıların da önlem alması gerekmektedir.”

Yolcu taşımacılığı faaliyetleri kapsamında taşımacılık yapan şoförlerin alması gereken önlemlerin yazılı olduğu beyanda Demirkan şunları söyledi: “Yapacakları seferlerde görsel yayın cihazlarında yolculara coronavirüsü ile ilgili gerekli bilgilendirme yapılması ile yolcuların kişisel hijyene karşı duyarlı olmaları yönünde gerekli uyarılarda bulunulması gerekmektedir. Yapılan her seferden sonra otobüste temizlik ve dezenfekte işlerinin titizlikle yapılması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş hijyen koşullarına riayet eden mola yerleri tercih edilmelidir. Hususlara tüm yolcu taşımacılığı yapan firmalar uymalı, aksine hareket eden firmalar için de Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde işlem teşhis edilecek.”