SELÇUK GEZER

BİR ARAYA GELEREK KONUYU GÖRÜŞEBİLİR

Demirkan, “Yeni hastane ile birlikte toplu taşıma konusunda şikayetler gelmeye başladı. Keşan’ın nüfusu her geçen gün artıyor. İlerleyen zamanlarda alternatifler düşünülebilir. Örneğin; dolmuş taksi buna örnek. Ama bu ne bizim söylemlerimizle olur ne de halkın istemesiyle. Belediye ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösterenler bir araya gelerek konuyu görüşebilir. Büyüyen bir Keşan var. Hastane şehir dışına çıktı. Ulaşım açısından daha iyi durumda. Özellikle ambulanslar için büyük bir avantaj sağlandı.” dedi.

15-20 DAKİKADA HASTANEYE ULAŞABİLECEK HATLAR YAPILMALI

Mahmut Demirkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelen şikayetler toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlardan. Zamanında gidemedikleri veya çok dolaştıkları yönünde şikayetler alınıyor. Bunu belediyemiz veya taşımacılık kooperatifimiz görüşerek hatlar konusunda çalışma yapılabilir. Hatları biraz daha yumuşatarak, 45 dakikada değil de 15-20 dakikada hastaneye ulaşabilecek hatlar yapılmalı. Fakat bu durum ne bizim ne belediyenin ne de taşımacılık yapan esnafımızın suçu. Halkımız kapının önünden minibüse binmek istiyor. İmza toplayıp talepte bulunuyorlar ve hat çıkıyor. Her kapının önünden minibüs istersek bu sorunları her gün konuşuruz.”

ÇARŞIYA GİRMEDEN ALTERNATİF GÜZERGAH OLABİLİR

Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Son günlerde raylı sistemler gündemde. Karayolları önünden Atatürk Bulvarı’na çıkan yolda trafik çok yoğun. Burası da değerlendirilebilir. Çarşıya girmeden alternatif güzergah olabilir. Hastane de yakın. Alternatif yollar sağlanabilir.”