SONGÜL KONAR

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, karlı havada araç kullananları uyardı.

Demirkan, trafik kazalarının önlenmesi ile ilgili ekiplerin çalıştığına değinerek, kış şartlarında vatandaşların araçlarına kış lastiği takmasını ve araçlarını kışa hazır hale getirmelerini söyledi.

Vatandaşların sert geçen kış aylarında kazalara maruz kalmaması için araç kullanırken dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Demirkan, “Kış lastiği trafik kazalarının oranını azaltıyor. Sürücüler kar yağışının etkili olduğu yerlerde araç kullanırken, gaza yüklenmemesi gerek, araçlar arasındaki mesafe de çok önemli. Sürücüler karlı ve buzlu yollarda seyir halindeyken mümkün olduğunca diğer araçlarla mesafelerini korumaları gerekiyor. Kışın kısa farların da mutlaka yakılması gerekiyor. Ayrıca havalandırma sisteminin de çalışır durumda olduğuna dikkat edilmeli. Sileceklerinde kış şartlarına girdiğimiz bu günlerde yenilenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kış aylarında uzun yolculuk yapan sürücülerin gideceği yere bir an önce ulaşma telaşında olduğunu ifade eden Demirkan, sürücülerin yorgun bir şekilde araç kullanmalarının da trafik kazalarına neden olduğunu söyledi. Demirkan, yoğun kar yağışının olduğu bölgelerde vatandaşların toplu taşıma araçlarının kullanmalarının, trafik kazalarının azalmasını sağlayacağını kaydetti.