SONGÜL KONAR

Keşan’da yaklaşık 159 tane taksi olduğunu belirten Demirkan, “Bu taksilerden 100 tanesi şu an hizmet vermekte. Ben Keşan’da taksiciliğe başladığımda 45 bin nüfus vardı. Şimdi 84 bin gibi bir nüfus var, yeterli kapasitede araçlarımız var. Daha önce 11 tane taksi durağımız vardı, bunları 7 durakta topladık.  Çalışmayan, faaliyet göstermeyenlerin de hakları saklı kalmak kaydıyla dondurduk. İhtiyaç halinde bu 21 tane taksimizi de faaliyete sokacağız. Bir de faaliyet gösteren duraklarda çalışmayan arkadaşlarımız var. İhtiyaç halinde onları da devreye sokacağız. Bunun yanında bir ekonomi bozukluğu var, giderlerimiz arttı. Hükümetimizin de bize sağladığı kolaylıklar var, taksiciler için ÖTV indiriminin tekrar uzatılacağı söylendi.” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ YERLERE DİLEKÇELERİMİZİ VERDİK”

Daha önce yanlarında işçi olarak çalışan kişilerin, birer tane sarı taksi alıp ticari faaliyet sürdürdüğünü ifade eden Demirkan, “Bu hep vardı. Burada da yaklaşık 8-9 tane bu şekilde çalışan kardeşlerimiz var. Kendilerini uyarıyoruz, gerekli yerlere dilekçelerimizi de verdik, plakalarını da verdik. Taksici ortamı rahatsız oldu bunlardan. Çünkü ekmek bölüyorlar, vergi vermiyorlar.”

“T PLAKASI OLMAYAN ARAÇLARLA YOLCULUK YAPMASINLAR”

Vatandaşları “T” plakası ve taksi levhası olmayan araçlara binmemeleri konusunda uyaran Mahmut Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben biraz da insanlarımızın bu konuda bilinçsiz olduğunu düşünüyorum. Bilmediğiniz bir arabayla bir yerden bir yere gitmek hem dışarıda dedikoduya mal olur, hem de hayati hiçbir güvencesi olmaz. Bizim ticari taksilerimizde koltuk sigortasından kaskosuna kadar her yolcunun belirginliği vardır. Hem de Keşan’da hemen hemen herkes birbirini tanır. Taksicilik benim için çok güzide mesleklerden bir tanesi. Çünkü biz şehrimize geleni ilk olarak karşılayanız. Taksicinin de bilinçli olması çok önemlidir. Şehrimize ilk kez gelenler şehirle ilgili soruları önce bize sorarlar. Halkımızdan istediğimiz; bilmedikleri rengi sarı bile olmuş olsa taksi levhası, taksimetresi ve ‘T’ plakası olmayan araçlarla yolculuk yapmasınlar. Korsan taksicilik yapan da suçlu, binen de suçlu. Bu konuyla ilgili takipler sürekli yapılıyor. Bütün taksici üyelerimin çektiği sıkıntıyı ben de çekiyorum. Yaklaşık 5 yıldır bu konuyla uğraşıyoruz, çözüme de ulaştıracağız. Gerekli mercilere yazımızı yazıyoruz.”