AYŞİN SEÇİL GEZER

Yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte motosiklet kullanımının arttığını belirten Demirkan, Motosikletlerin vatandaşları rahatsız etmeden, gürültü çıkarmadan kullanılması gerektiğini ifade etti.

Sürücülerin daha tedbirli olması gerektiğine dikkat çeken Mahmut DemirkanSon zamanlarda motor kazaları oldukça arttı. Özellikle ehliyetsiz sürücüler ve plakasız motosikletler tehlike saçıyor. Sürücülerin kurallara riayet etmeleri gerekiyor. Kasksız motosiklet kullanılmamalı, bütün önlemler alınmalı.  Trafiği tehlikeye düşürecek davranışlardan da kaçınılmalıdır. Kask takanların da arkasına aldığı kişinin kask takmamış olması nedeniyle olası kazalarda yaralanma riskleri de çoğalıyor. Kask kazalarda hayat kurtarıcı rol oynuyor ve motosiklet sürücüsünün en önemli ekipmanı. Güvenli sürüşün en önemli unsuru kasktır. Bu nedenle sadece yasa gereği değil, bir güvenlik önlemi olarak görülmeli. Motosikleti kaskı ve koruyucu ekipmanlarıyla bilinçli şekilde kullanan sürücülerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

KURALLARA UYMALARINI BEKLİYORUZ

Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Otomobilde emniyet kemeri ne kadar önemliyse motosiklette de kask ve koruyucu ekipmanlar o derece önemli. Kask motosiklet sürücüsünün emniyet kemeridir. Sürücüleri koruyucu ekipmanlarını kullanarak kurallara uymalarını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda birçok vatandaşımızı motosiklet kazasında kaybettik. Sürücülerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”