Önceki açıklamalarında, yaz mevsimi nedeniyle şehirlerarası yollarda yaşanan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek sürücülere uyarılarda bulunan Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada da şehir merkezinde yaşanan yoğunluğu vurgulayarak şehir merkezindeki ulaşımın, ekonomiden tanıtıma kadar birçok konuda etkili olduğunu söyledi.

GELEN MİSAFİRLERİMİZE İYİ TANITABİLMEK İÇİN HAREKET EDİYORUZ

 Mahmut Demirkan;“Şehir içi trafiğin rahat işlemesi açısından ve esnaflarımızın işlerinde artış sağlanması amacıyla İlçe Trafik Komisyonu kararları doğrultusunda güzide ilçemizin vizyon değişikliğini ve gelen misafirlerimize iyi tanıtabilmek için hareket ediyoruz. İlçemizin güzelliklerini ön plana çıkartabilmek ve birlikte Keşan ekonomisini bir nebze arttırmak için Keşan’a gelen yerli ve yabancı turistlerin şehrimizin rahat ulaşım imkanlarından başladığını ön planda tutmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.

SÜRÜCÜLERİMİZİN MAĞDUR OLMAMALARI İÇİN DUYARLI OLMALARI GEREKİYOR

Öncelikle esnafın kendi araçlarını, mümkün olduğu kadar şehir içlerini bir nebze rahatlatmak amacıyla kullanmaları gerektiğini dile getiren Demirkan, “Özellikle park yasağının mevcut olduğu İsmail Saraç Caddesi ve İnönü Caddesi’nde bekleme süreleri 15 dakikadır. Buralarda geçici park yaptığımızda dörtlü flâşörlerimizi yakıp, belirtilen süre içerisinde aracımızı oradan almamız gerekiyor. Keşan halkı olarak bu kurallara uymalıyız. Aksi halde, buralarda kurallara uymayan sürücülerin araçlarına hem cezai işlem, hem de araç çekilecek. Sürücülerimizin mağdur olmamaları için duyarlı olmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.