Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan, zorunlu trafik sigorta primlerinin indirildiğini, fakat bunun şoför esnafını rahatlatmadığını ifade etti.

Zorunlu trafik sigorta primlerinde indirime gidildiğini belirten Demirkan, sigorta şirketlerinin bu fiyatları takip etmesi gerektiğini söyleyerek, “Trafik primleri düşüyor’’ haberleri şoför esnafımızı rahatlatmıyor. Yüksek primler hala seviyesini koruyor. Yetkililerimizin sigorta şirketlerinin fiyatlandırmasını dikkatle takip etmesini ve sigorta şirketlerinin yeni fiyatları ilan etmesini bekliyoruz.” dedi.

TRAFİK SİGORTALARI HER İLE GÖRE AYRI OLMALI

Sigorta şirketlerinin garajda duran araca kestikleri primin bile çok yüksek olduğunu belirten Demirkan, “Trafik sigortası yaptırmadan karayoluna çıkmak suç. Ülkemizde 20 milyon 250 bin civarında taşıt var. Sigorta primlerinin yükü hem ticari hem de özel araç sahiplerini canından bezdirdi. Garajda kullanmadığınız 4 bin liralık aracınıza bile 1.100 TL prim ödüyorsunuz. 40 bin liralık kamyonunuza ödediğiniz zorunlu sigorta primleri 3-4 yılda aracınızın değerinden fazla tutuyor. Garajda kullanılmayan araca muafiyet verilsin, ayrı bir sigorta yapılsın. Trafik sigortasında bölgesel olarak aynı primin ödenmesi haksızlığa yol açıyor. Aslında zorunlu trafik sigortaları her ile göre ayrı olmalı veya Büyükşehirler, metropoller ve küçük şehirler arasında mutlaka bir fark olmalı. Araç bazında ve bölgesel olarak taban/tavan prim fiyatı belirlenmesinin de faydalı olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.