SONGÜL KONAR

“TRAFİK, KEŞAN’IN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİDİR”

Keşan’ın en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu belirten Demirkan, “Keşan’da trafiğin iyileştirilmesi amacıyla, yıllardır çalışma yapılıyor ama geri dönülüyor. Yeni seçilen belediye başkanımız, trafik sorunu konusunda geçen hafta bir toplantı yaptık. Sorunun çözümü konusunda, görüş alışverişinde bulunduk. Keşan’da daha önce hedeflenmiş tek yönlerimiz vardı. Hastane Caddesi güzergâhından gelip, Şehitlik Parkı istikametinden İki Minareli Çarşı Camii’ne kadar giden yolun yine tek yönlü şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Köyden gelen araçlarımız, İstiklal Caddesi ve Kurtuluş Caddesi’ni kullanarak, köy garajına giriş yapacaklar. Çıkışları da, yine aynı şekilde olacak. Kısacası, köy garajından çıkan araçlarımız, Tekel Meydanı’na gelmeyecekler. Belediye başkanımızın öngördüğü arkadaşlar da, bizler de trafik konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. Keşan’ın trafik sorununun çözümü için çalışmalar hızlı şekilde başladı.” dedi.

“KEŞAN’DAKİ TRAFİK SORUNU YILLARDAN BU YANA DEVAM EDİYOR”

“Keşan’da trafik sorunu ne zamandan bu yana var? Sorun neden bugüne kadar çözülemedi?” şeklindeki soruya cevap veren Mahmut Demirkan, şunları söyledi: “Keşan’daki trafik sorunu yıllardan bu yana devam ediyor. Keşan gittikçe büyüyor ve nüfusumuz artıyor. Fabrikamız yok ama nüfusumuz artıyor. Trafik sorunu, oda başkanı olduğumdan bu yana devam ediyor. Keşan’a girişler, 6 ayrı noktadan yapılabiliyor. Ama başka il ya da ilçelere bakıldığında ise, 2 ayrı noktadan giriş yapılabiliyor. Giriş noktaları ne kadar az ise, bunun asayiş uygulaması da kolay olur. Giriş-çıkış ne kadar fazlaysa, hırsızlık ve istenmeyen olaylarda o kadar fazla olur. Keşan’da girişlerimiz çok fazla ama tüm girişlerimiz, aynı çatı altında birleşiyor. Keşan’da Tekel Meydanı’nda trafik lambaları konuldu ama sıkışmalar meydana geldi. Bazı caddeler kapatıldı ama yeniden açılarak, eski sisteme döndük. Keşan’da trafik sorununu uzman kişilerin yardımıyla çözüme kavuşturabiliriz.”

“TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM”

Demirkan sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da alternatif yolların yapılması gerekiyor. Şehrin doğu ve batısındaki insanların ulaşımını rahatça yapabilmesi için alternatif yolların olması gerekiyor. 45 dakikalık mesafeyi, 5 dakikaya düşürmek gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarda yapılacak. Kısacası, alternatif yollar oluşturulduğunda, Tekel Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nı fazla kullanacağını düşünmüyorum. Belediye tarafından alınan kararlar uygulamaya geçerse, 2 yıl sonra trafik sorununun konuşulacağını düşünmüyorum. Uygulamalar hayata geçerken esnafta düşünüleceği için sorunların çözümü biraz zaman alacaktır. Ama ben trafik sorununun çözüleceğine inanıyorum.”