AYGÜL KONAR

Demirkan yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde özellikle büyük şehirlerde taksicilere özgü gerek kaymakamlık gerek valilik onaylarıyla birçok yeni düzen geliyor. Yani böyle yakın mesafe almama, müşteriyi rahatsız edecek durumda bulunan herhangi bir şeyden şikâyet almadık. Genellikle bizim burada, Keşan’da hizmet veren taksici esnafımız Keşan kökenli. Dışarıdan gelen yolcular da memnun, davranışları iyi. Tabi kanunlar değişiyor. Büyük şehirlerde uzak mesafeye gitsin diye yolcu almayan taksiler son zamanlarda basında çok çıkıyor bu. Örnekleri de mevcut. Haberlerde de sık dize gelmeye başladıdedi.

Taksiciler olarak yeni bir tarife aldıklarını belirten Demirkan, “Bizde taksiye bindi açılışımız 4 TL, kilometresi de 4 TL. Fakat 2km’ye kadar gittiği yere kadar veya 600m’de inecek bir yolcuya ödemesi için düğmeye bastığımız 10 TL gibi bir rakam çıkar. İstanbul’da yapmışlardı bunu aynı şekilde bizde kısa mesafe uzun mesafe diye bir olay yok. Kaymakamlıklardan ve valiliklerden gelen yazılarda da emniyet kemerini takılması, yolculara iyi davranılması aldığımız ücrete dikkat edilmesi, aldığımız ücreti iade ederken dikkat edilmesi gerekiyor, bu davranışlara uymayan ticari taksi plaka işleten araç sürücülerine cezaları çok büyük. O yüzden dikkatli olmak gerekiyor. Biz Keşanlı olarak Keşan taksici esnafımızdan bu tür şikâyet duymadık” şeklinde konuştu.

Demirkan sözlerini şöyle tamamladı, “Taksici esnafımız memnuniyetle hizmette bulunmalı. Birçok fırsatı değerlendiriyor. ÖTV, KDV indirimi geldi ticari araçlarda işine saygı gösterilerek bunu fırsata çevirdiler. Birçoğu araçları yeniledi. Yaklaşık 95 taksi hizmet ediyor. Bunun yarı mevcudu da yenilendi gibi. Yarı mevcudunun da üstüne gidiyoruz ve kanun daha 2019’un altıncı ayına kadar devam ediyor. Bölge olarak baktığımızda Trakya bölgesi olarak taksici esnafımızın iyileştirmesi araç olarak inanın çoğu bölgeden ileri derece. Yenilikte birçok bölgeden öndeyiz. Eskidende öyleydi şimdi de öyle. Temiz araç, iyi itibar, iyi hizmet zaten biz sonrasını getiriyoruz.”