CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)’de Şenol Yalı ve Aladdin Öztürk’le başlayan belediye başkanlığı aday adaylığı açıklamaları dün de sürdü.

Keşan Final Dergisi Kurucu Temsilcisi, Medya Keşan Gazetesi sahiplerinden, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş da aday adaylığını, düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 12.30 sıralarında başlayan toplantıya; CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, CHP İlçe Sekreteri Serdar Dinçer ile çok sayıda partili katıldı.

KOYUNCU: KENDİSİNE DESTEK VERİYORUM


Toplantıda ilk olarak söz alan Koyuncu, yine güzel bir heyecan içerisinde olduğunun altını çizerek, Bezbaş’ın eğitime yön veren liderlerden biri olduğunu söyledi. Vedat Koyuncu, şöyle dedi: “Sevgili yol arkadaşlarım, partililerim, saygıdeğer basın emekçisi arkadaşlarım hepinize merhaba. Bugün yine güzel bir heyecan için buradayız. CHP zaten seçimler için her gün bu alıştırmayı yapıyor. Mustafa Bezbaş Hocam büyük bir cesaret örneği gösterdi. Kendisi uzun yıllardır bir iş adamı olarak eğitime yön veren liderlerden biri. Müdürlüğü bırakarak partimize de kayıt oldu. Tüm adayları olduğu gibi kendisini de partimizin adayı gibi görüyoruz, kendisine destek veriyorum, kendisine başarılar diliyorum.”

MUSTAFA BEZBAŞ: İKİ YILDAN BERİ HAZIRLANIYORUZ


Daha sonra söz alan Mustafa Bezbaş, 15 yıllık öğretmenlik hayatının ardından, bu ülke için artık elini taşın altına koyması gerektiğini düşündüğünü belirterek şunları söyledi: “Sevgili dostlar, demokratik vicdanlarına güvendiğim sevgili CHP’liler, sevgili arkadaşlarım, ailem, değer verdiğim insanlar, başka partilerde ilçe başkanlığı gibi yüksek mevkilerde görev yapıp benim hatırımı sayıp buraya gelen beni şereflendiren sevgili dostlarım sizleri çok seviyorum. 15 yıllık öğretmenlik hayatımda bu ülke için artık elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşündüm. Bu karar basit bir şey değildi. 2 yıldan beri hazırlanıyoruz. Başkaları benimle ilgili her şeyi demelerine rağmen ben kimseye bir şey söylemedim. diye düşündüm. 18 yaşında Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde divan kâtipliği yaptım. Ben 18 yaşında CHP üyesiydim. Trakya Birlik’in o iptal edilen efsanevi kongresinde benim büyük katkılarım olmuştur. O dönemde de biz hiçbir tarım kuruluşu seçimini kaybetmiyorduk. Biz de genç olarak ideolojimiz doğrultusunda partimizin belirlediği adaya destek veriyorduk. Daha sonra köyümde süt birliğini kurdum. Çünkü ben demokrasiye inanan bir insanım. Demokratik tutumları hoş karşılarım. Onların yanında olurum. Hayatımda hiçbir zaman gücün ve güçlünün yanında olmadım.”

“HAYATIM BOYUNCA KİMSENİN ADAMI OLMADIM”

Daha sonra kendisi hakkında açıklayıcı bilgiler veren Bezbaş, hayatının kilometre taşlarını şöyle sıraladı: “Hayatım boyunca kimsenin adamı olmadım. 8 yaşında babasız kaldım. Köyümde icarla 400 dönüm tarla işledim. Hakkımla paralı üniversite okudum. Ardından alnımın akıyla ve şerefimle köyüme döndüm. Malkara’da, Keşan’da, Uzunköprü’de dershaneler açtım, ortaklıklar yaptım. Birçok Keşanlı çocuğa iş buldum. Şu anda da medya sektörüyle ilgili bir şirketim var. O gazeteyi siyasi çıkarlı olarak hiçbir zaman kullanmadım. Demokratik tutumumla haberlerin nasıl yazılacağına karışmadım. Elimi vicdanıma koydum. Bu ülkenin bana kattığı değerlerin üstüne değer katacağımı düşündüm. Ben okudum. Bu ülkenin kaynaklarından beslendim. Beni annem 80 dönüm tarlayla okuttu. Sonra ben onun üzerine bir şeyler kattım. Kardeşlerime sahip çıktım. Anneme sahip çıktım. İyi bir adam önce annesine sahip çıkar. Kendisi burada, sorun bakalım ona iyi bakıyor muyum? Ben halkım. Hiçbir zaman ego yapmadım. Büyük adam oldum demedim. Çocuğu bile yolda görünce selam verdim. Halini hatırını sordum. Sormaya da devam edeceğim. Ben seçimi kazanırım ya da kaybederim. Ben bu şerefli partinin aday adaylığını yaşadım. Sizler de bugün buraya gelerek bana bu şerefi yaşattınız. Hiçbir B Planım yok! Ben atanamazsam, sade bir vatandaşım. Halkım beni istemezse partimin bayrağını elime alıp, çoluğum çocuğumla partimin arkasından yürürüm. Keşan’da CHP olmalı. Keşan Belediyesi CHP’de kalmalı. Yenilenmeliyiz. Sayın başkanımız Mehmet Özcan’a da hiçbir eleşirim yoktur.”

“BİZ BU ŞEHRİ DAHA İYİ HALE GETİRECEĞİZ”

Konuşmasının ilerleyen bölümünde, belediye başkanı adayı olur ve seçimi kazanırsa yapacaklarına değinen Mustafa Bezbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdiki belediye başkanımız 2 dönem bu şerefi yaşadı. Artık bunu gençler yaşasın. Kendini çekeletmeden kenara çekilsin. Biz daha iyisini yapacağız. Biz bu şehri daha iyi hale getireceğiz, geliştireceğiz. Bu şehirde yol problemi olmayacak. Cenazeleri ücretsiz gömeceğiz. İnsanların, kültürel ve tarihi zenginliklerimizi görebilmesi için otobüsler alacağız. İnsanları gezdireceğiz. Eğitim anlamında sıkıştıklarında öğrencilerin yanlarında olacağız. Benim siyasete girmemin temel amacı öğrencilerim. İnsan olarak belirli bir yere kadar gücüm yetiyor. Belediye başkanı olduğumda zenginlerin kapısında yatacağım, öğrencilerin hepsine burs bulacağım. Bu namus ve şeref sözümdür! Bazı arkadaşlar diye panik yapıyor. Bana göre bunların hepsi birer altın. Bir araya geldiğinde ise beşi bir yerde oluyor. Hepsini sevgiyle selamlıyorum.”

PARTİ ÜYELİĞİ SÜRECİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Bezbaş daha sonra parti üyesi olmadığı yolunda dile getirilen bazı eleştirilere cevap vermek amacıyla, konuya şu sözleriyle açıklık getirdi: “Bilindiği gibi memurlar siyasi partilere üye olamıyor ve üye olduklarında ise görevlerinden istifa ettiriliyor. Ben de dershane müdürlüğü görevini üstlendiğim için o dönemde partiden istifa etmek zorunda kaldım. Fakat bu süreçte müdürlük görevini bir arkadaşım üstlenince tekrar partiye üye oldum. Bu süreç konusu yanlış anlaşılmasın. Ben hiçbir zaman hiçbir seçimde maddi ve manevi olarak partimi satmadım. Olabildiğim kadar destek olmaya çalıştım. Ben her yerde dengeye inanırım. Dengeli olmak insanları topluma karşı sevdiriyor. Evde denge, işte denge, aşta denge, toplumsal ilişkilerde denge olmalıdır. Bu denge bozuldu mu toplumun gözünden düşersin. Ben bu dengeyi koruyacağım. Ben işimle de ilgilenirim, evimi de ihmal etmem. Bu şerefi yaşamak için belediye başkanı aday adayıyım. Ben bir dönem için adayım. Toplum bana derse olurum. Fakat gençlerin önünü kapatmam, onları çekelemem. Onlarla beraber siyaset yaparım. Onların bu topluma hizmet etmelerini sağlarım.”


BASIN AÇIKLAMASI

Mustafa Bezbaş, konuşmasının ardından, kaleme aldığı yazılı basın açıklamasını okuyarak şöyle dedi: “Ben Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olmaktan her zaman gurur duydum. Şimdi sizlerin de desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığı aday adaylığımı açıklıyorum. CHP’nin sosyal demokrat anlayışını en iyi şekilde temsil edeceğime olan inancım tamdır. Yaklaşık iki yıldır bu düşüncemi her ortamda, her platformda dile getirdim. Tüm inanç ve kararlılığımla sizlerin karşısına aday adayı olarak çıkıyorum. Gün geri durma günü değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için ileri atılma günüdür. Ülke bugün hiç olmadığı kadar otoriter bir yönetim anlayışı ile yönetiliyor. Bu baskıcı yönetim tarzı, toplumun umutlarını karartıyor, heyecan ve enerjisini yok ediyor. Demokrasi ve özgürlük adına atılan her adım çeşitli yöntemlerle bastırılarak, toplumun iradesi teslim alınmaya çalışılıyor.  sözünün şimdilerde nasıl bir anlam kazandığını hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz. İtiraz etmenin nasıl bir şiddet silindiriyle ezildiğini, sokak ortasında tüm ülkenin gözleri önünde genç insanların nasıl öldürülebildiğini hep birlikte gördük. Evet, gördük, biliyoruz ve unutmayacağız! Bu iktidar sarhoşluğuna hep beraber hayır diyeceğiz. Teslim olmayacağız. Umutlarımızı satmayacağız. Geleceğimize sahip çıkacağız. Ben, gücün değil, özgürlüğün yanındayım. Hak için, adalet için, barış ve demokrasi için, Cumhuriyet Halk Partiliyim, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeyim. Halka hizmet için varım.”

“ADAYLIĞIM, MAKAM-MEVKİ, STATÜ VE EGO ADAYLIĞI DEĞİL”

Aday adaylığının, makam-mevki, statü ve ego adaylığı değil, Keşan halkına hizmet için olduğunun altını çizen Mustafa Bezbaş, şu düşüncelere yer verdi: “Toplumdan aldıklarımla, sizlerden destek gören, sahiplenilen adaylığım, makam-mevki, statü ve ego adaylığı değil. Hizmet adaylığıdır. Toplumun bana kattığı ekonomik, sosyal, siyasal değerlere karşılık, borcunu ödeme adaylığıdır. Bu adaylık aynı zamanda ham duygusallıkla birkaç günde ortaya çıkmış değildir. Yıllarca düşünülerek, planlanarak ortaya çıkmış bir adaylıktır.    sorusuna yanıtları olan bir adaylıktır.”

“DÜNÜ DEĞİL YARINI KONUŞACAĞIZ”

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Keşan’da iktidar olduğuna ve iktidar olarak kalması gerektiğine kayıt düşen Bezbaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bunun için de örgütlenmek ve yenilenmek zorundayız. Daha fazla çalışmalı, eksiklerimizi görerek daha ileri adımlar atmalıyız. İleri gitmemek, siyaset felsefesi açısından geri gitmektir. Bu nedenle daha iyisini, daha güzelini yapmak adına bir arayış içinde olmalıyız. Hedef, dün değil, yarındır. Dünü değil, geleceği konuşacağız, geleceği planlayacağız. Dünün, bizi geri çekmesine asla izin vermeyeceğiz. Kamplaşmalara, kutuplaşmalara yol açmadan, demokratik katılımcılığı esas alan açık yönetim tarzını oluşturmak öncelikli bir görev olarak önümüzde duruyor. Katılımcılığın temelinde şeffaflık vardır. Şeffaf olmayan bir yönetime toplumun katkı sunması mümkün değildir. Ben, her şeyi bilen başkan olmayacağım. Bilginin değerini, hakkını veren başkan olacağım. Benmerkezli bir yönetim kültürünün nasıl sonuçlar doğurduğunu, hem genel hem de yerel ölçekte gördük, görüyoruz. Yirmi birinci yüzyılın çağ gerçekliğinde insanı baz almayan hiçbir siyasal yapı, varlığını uzun süre devam ettiremez. Bu bilinçle insanı esas alan yönetim anlayışının bir lütuf değil, bir hak olduğu inancıyla Keşan’ı yönetmeye talibim. Yıkmak için değil, yapmak için varım. Önce, siz Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım, sonra Keşanlı hemşerilerim… Bana belediye başkanlığı görevini verdiğiniz takdirde, bu görevi kesintisiz olarak son gününe kadar layıkıyla yapmaya çalışacağımı taahhüt ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığına aday adayı olmak dahi büyük bir onurdur. Bu onurlu günümde beni yalnız bırakmadığınız, varlığınızla beni onurlandırdığınız için tüm partililerime ve hemşerilerime teşekkür ediyor, herkesi saygıyla selamlıyorum. Bugüne kadar Keşan’da belediye başkanlığı yapmış ağabeylerimizi saygıyla selamlıyorum.”  

Açıklamanın ardından basın toplantısı sona erdi.