Kaymakam Bekir Dınkırcı, dün saat 11.00’de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte Yenimuhacir Beldesinde yapılan demostrasyon alanında 9 buğday ve 2 arpa çeşidi tanıtım programına katıldı.

Tarla gününe Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Ticaret Odası Borsa Başkanı Yusuf Yörük, İl Genel Meclis Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, çevre ilçe Tarım Müdürleri, Çiftçi Kuruluşları ve çiftçilerin katıldığı programda, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. İrfan Öztürk ve Koordinatör Sami Süzer tarafından araştırma Enstitüsünün 9 buğday ve 2 arpa çeşidi çiftçi şartlarında yapılan “Demostrasyon Tarla Günü”nde uygulandı.

Dınkırcı, Dr. Öztürk tarafından ürün çeşitlerinin başında ürünler hakkında gerekli sunumlar yapıldıktan sonra, tanıtıma gelen çiftçilerden 80 yaşındaki Hüseyin Uysal ve diğer çiftçilerle tanıtımı yapılan buğday ve arpa çeşitleri ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak bilim, teknoloji ve yılların verdiği tecrübe ile çiftçilerimizin bol ve kaliteli ürünler üretebileceğini, çiftçilerimizin toprak tahlili yaptırmalarını, bilinçli gübreleme, tekniğine uygun yapılacak zirai mücadele faaliyetleri ve tarım sigortası ile tarımdan beklenen yüksek kaliteli verim artışının elde edilebileceğini belirterek, bu programda emek, katkı ve desteği olan herkese teşekkür etti.