Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Doğan, dün yaptığı açıklamada, müdürlük bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Erikli Sahili’nde, geçtiğimiz yaz sezonu başında yapımına başlanan parkın tamamlandığını ifade eden Doğan, ilçe merkezinde yürütülen park çalışmalarıyla ilgili şunları aktardı: “Şu anda Kızılay Sokak’taki park çalışmamız devam ediyor. İspat Cami Mahallesi’nde ve Karaağaç Cami yakınlarındaki iki mini parkta revizyon çalışmalarında bulunduk. Parklarımızı biraz daha canlandırdık ve bazı yerlerini değiştirdik. Duvarların dış cephe kaplamalarını yaptık ve çit isteniyordu onları koyduk. Mahallelerdeki 5-6 parkın projesini hazırladık. Şu dönemde Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki parkların proje çizimlerini yapıyoruz. Daha sonra bu projeler yöneticilerimiz tarafından değerlendirilerek, yapım çalışmalarımıza başlayacağız. Bunlarla birlikte Başkanımızın talimatıyla, İstasyon Mahallesi’ne, Keşan Devlet Hastanesi arkasındaki basket potalarının bulunduğu alana ve Çamlıkent altındaki yeşil alana spor tesisleri projelerimizi hazırladık. Haldun Taner Parkı’nı biraz canlandırmak ve daha güzel bir görünüme kavuşturmak için oraya da proje hazırladık. Anafartalarspor Kulübü’ne devredilen bir park alanı var. Orada da peyzaj çalışmasında bulunduk.”

300 BİN ADET MENEKŞEMİZİ YETİŞTİRDİK VE SAHAYA EKİMLERİNİ BAŞLATTIK

Deniz Doğan, geçen Ağustos ayında temin edilen menekşe tohumlarının ekiminin yapıldığını dile getirerek, “Seralarımızda 300 bin adet menekşemizi yetiştirdik ve saha ekimlerini başlattık. Şehir içerisindeki mevcut yeşil alanlarda ekimleri yapıyoruz ve ardından ekimlerimize parklarda devam edeceğiz. Kışa hazırlık olarak budama ekiplerimiz çalışmalarına başladı.”  dedi.

HALKIMIZA  HİTAP EDECEK BİR PARK PROJESİ YAPMAYI PLANLIYORUZ

Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nin duble yola bakan kısmındaki yeşil alanda çalışma yapacaklarını kaydeden Doğan, şunları söyledi: “Orada şehrin geçişine yakışacak bir çalışma yapma hedefindeyiz. Mevsimlik çiçek  ekerek, Türk bayrağı motifli bir takım çalışmalar yapmak istiyoruz. Hava koşulları imkan verdiği ölçüde buradaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Paşayiğit ve İzzetiye mahallerinde de çalışmalarda bulunduk. Paşayiğit Mahallesi’nde bir park projemiz var ve ikinci projemizi de hazırlayacağız caminin yan tarafındaki parkla ilgili. İzzetiye’de ise mezarlıkta temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Oradaki halkımıza da hitap edecek bir park projesi yapmayı planlıyoruz.”

KEŞAN’IN MEZARLIK İHTİYACI UZUN SÜRE KARŞILANACAK

Deniz Doğan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Asri Mezarlık’taki yeni yapılan bölümde parselasyon çalışmaları tamamlandı. İhale kapsamında buraya taş döşendi. 15 Eylül’den itibaren yeni mezarlıktaki yer satışlarına başladık ve birçok talepte bulunan oldu. Keşan’ın mezarlık ihtiyacı uzun süre burasıyla karşılanmış olacaktır. Enez Yolu Mezarlığı’nda da çalışmalar yapıyoruz. Buraya da ilave bir yer daha kazandıracağız.”