Emekli Öğretmen Cavit Deniz, önceki gün yaptığı açıklamada, Hasköy’de yaşanan kanalizasyon sorununu 3 ay önce dile getirdiklerini ancak, geçen süre zarfında atılan herhangi bir adımın olmadığını belirterek, Enez yılı ilan edenlerin yaşanan soruna da çözüm üretmesi gerektiğini kaydetti.

16 Aralık 2016 tarihinde Enez Hasköy’de yaşanan kanalizasyon sorununu gündeme getirdiklerini hatırlatarak, sözlerine başlayan Deniz, Sorunla ilgili haber basında yer aldığı gün Enez’in CHP’li 2 İl Genel Meclisi üyesi, o yerden fotoğraf verip incelemelerde bulunduklarını dile getirdiler. Aradan geçen 3 aylık sürede değişen herhangi bir şeyin olmadığını görmekteyiz. Eski tas eski hamam sorunlar devam ediyor. Çevre felaketi diye nitelendirebileceğimiz bir ortam var. Bu ortamın kokusundan ve görüntüsünden olumsuz etkilenen insanlar var.” dedi.

Yaşanan sorunun çözümü hakkında il genel üyelerinin yaptığı açıklamaları da, hatırlatarak, sözlerine devam eden Cavit Deniz şunları söyledi: “Keşan-Enez yolu asfaltının yarılıp, sorunun çözüleceği dile getirildi. Oysa ki, Keşan-Enez yolu asfaltının yarılmasını bir kenara bırakın, bu konuda herhangi bir girişimde bulunulup bulunulmadığı konusunda şüphelerim var. Çünkü ürün sulamak için asfaltı rahatça yarıp kullanırken, Hasköy’deki kanalizasyonun açıktan akmasını önlemek adına asfaltın yarılıp, projedeki sisteme döndürülmesi konusunda kimse üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemiştir. Buna, Enez Kaymakamı, Edirne Valisi ve İl Genel Meclisi üyeleri de dahildir.”

Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: Yaşanan sorunla ilgili eleştirilerde bulunduğum zaman, Enez’in CHP’li il genel üyeleri yargısız infaz yaptığıma yönelik karşı bir cevap vermişlerdi. Acaba, mevcut sorunu çözemedikleriyle ilgili ne diyecekler? Bunu merak ediyorum. Konuyu sosyal medyada tartışıp, kendilerine bol bol beğeniler alarak, tatmin oldular. Ama Hasköy’de vatandaşa ait hayvanlar, otlamak için karşı meraya geçmeye çalıştıklarında kanalizasyon atıklarının içerisinden geçmek zorunda kalıyorlar. Bunun yanında, insanlarda kanalizasyon atıklarının üzerine taş atmışlar ve ulaşımlarını bu şekilde sağlıyorlar. Söz konusu yer, Keşan-Enez Karayolu’nun 40. kilometresinde Hasköy rampası inildiğinde, köprünün altında yaşanan durumu herkes görmelidir. Bu yer okula da yakın bir yerdedir.”

ENEZ YILI İLAN ETSENİZ NEYE YARAR

Edirne İl Genel Meclisi’nde, 2017 yılının Enez yılı ilan edildiğini aktaran Cavit Deniz, “Enez yılı ilan edildi ancak, halen bu kanalizasyon sorunu çözüme ulaştırılamadı. Bence, bu arkadaşlar Enezcilik oynuyorlar. İşin magazinsel bölümüdür. Hasköy’de açıkta kanalizasyon akarken ve olumsuz bir ortam oluşmuşken, siz Enez yılı ilan etseniz neye yarar. Batsın sizin Enez yılınız. Siz daha yaşanan sorunun gündeme taşınmasına dahi tahammül edemiyorsunuz.” dedi.

Deniz, eleştirilerine şöyle devam etti: “25 yıldan bu yana il genelde iktidarda olan sosyal demokratlar, oy deposu olarak gördükleri bu köye neden yüzlerini dönmezler. Bu köyün sorunlarının halledilmesi gerekir. Bu işin sorumluluğunun siyasi ayağı, Enez’in CHP’li üyeleridir. Devlet ayağında Edirne Valiliği, hükümet ayağında Enez Kaymakamlığı vardır. Ayrıca, iktidar partisinin Enez İlçe Başkanı eğitimci bir kardeşimizdir. İlkokulumuza yakın alan yaşanan kanalizasyon sorunun çözümü konusunda duyarlılık göstermesini istiyoruz.”

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’e de eleştirilerde bulunan Cavit Deniz, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Mehmet Geçmiş, öncelikle Hasköy’de yaşanan rezaleti ve olumsuzlukları ortadan kaldırıp, daha sonra Enez yılı ilan etmeliydi. Olumsuzlukların çözümü noktasında ayrılmış herhangi bir para ya da yatırım yoktur. İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Enez’de toplantılar yapacaklarını dile getirmiş. Toplantı yaparlarsa, tüm il genel üyelerini toplayıp, kanalizasyon suyunun aktığı köprünün üzerinde durup, o kokuyu bir teneffüs etsinler. Ortada bir olumsuzluk var ve bunu görmezlikten gelmek ve bu konuda çözüm üretmemek neyle izah edilebilir? Sosyal demokratik anlayış sorunu konuşmak yerine çözümü anlamında adımlar atılmayı gerektirir. Fakat, magazinsel ve bir takım süslü sözlerle süsledikleri eş güdümlü toplantılar yürütüyorlar. Hayırlı olsun. Ama Hasköy’deki asfaltın yarılıp, bu işin çözümü için neden eş güdüme gidilmiyor. Umarım gerekli duyarlılık gösterilir ve çözüm için bir şeyler yapılır.”