Kuruluş çalışmalarını tamamladıktan sonra Necmettin Baygül başkanlığında görev bölümünü gerçekleştiren Keşan Fırıncılar Derneği yönetimi,  Kaymakam Bekir Dınkırcı ile başlattıkları tanışma ve nezaket ziyaretlerine dün Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile devam etti.

BAYGÜL: LAF YERİNDEYSE BAŞLARINI AĞRITACAĞIZ

Saat 14.30 sıralarında KTSO’ya gelen Baygül ve beraberindekiler, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından karşılandı. Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Baygül, dernek üyelerinin aynı zamanda birer KTSO üyesi olduğuna ve kuruluş aşamasında Mustafa Helvacıoğlu’ndan çok büyük destek gördüklerine de değinerek, Kendileriyle bundan sonra daha sık birlikte olacağız. Laf yerindeyse başlarını ağrıtacağız. Aynı zamanda bizler de birer KTSO üyesi olmamız nedeniyle birlikte daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz” dedi.


HELVACIOĞLU: ODAMIZIN NUR TOPU GİBİ BİR DERNEĞİ OLDU

Helvacıoğlu da yaptığı konuşmada, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Odamızın nur topu gibi bir derneği oldu. Tamamı oda üyelerimizden oluşan bir sektör derneği kuruldu ve bölgemize hayırlı olsun. 5 kişilik yönetiminin yanısıra Nejat arkadaşımızın bu dernekte yardımcı ya da bu derneğin sorumlusu olması bizlere memnuniyet veriyor. Keşan, Enez, İpsala’daki fırıncılık sektörüyle ilgili arkadaşlarımızın biraraya gelmesi geç kalmışlığından öte bundan sonra birlikte yapılacak yolculuğa işarettir” dedi

DERNEĞİN SORUNLARIN ÇÖZÜM NOKTASI OLACAĞINA İNANIYORUM

KTSO’daki 10 yıllık görev süresi içinde en çok fırıncılık sektörüyle biraraya geldiğini de ifade eden Helvacıoğlu, “Fiyatı belli olan bir ürünün imalatını yapıyorsunuz. Ekmek ülke çapında fiyatı belli olan ve çok kıymetli olan bir ürün. Zaman zaman sıkıntılar yaşıyorsunuz ve rekabet ortamında birbirinizi üzdüğünüz süreçler yaşıyorsunuz. Şimdi fırıncıların beraber olduğu bu dernekle birlikte sorunların çözüleceğine inanıyorum. Sorunların çözüm noktası olduğuna inanıyorum. Dernek çatısı altında biraraya gelmeniz rekabeti çözecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

KTSO’nun Keşan Fırıncılar Derneği’ne destek vereceğini de kaydeden Helvacıoğlu,  sözlerini şöyle bitirdi: “Yolunuz açık olsun. KTSO bu derneğin en yakınında olan bir kuruluş olacaktır.”

BAŞKAN ÖZCAN’I ZİYARET

Keşan Fırıncılar Derneği yönetimi saat 15.00’te de Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Baygül, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada fırıncıları bir dernek çatısı altında toplamak için böyle bir girişimde bulunduklarını belirterek “Dernek olarak yerel yönetim anlamında belediye başkanımızla bundan böyle daha sıkı görüşmelerde bulunacağız ve fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.

Başkan Özcan’da, ziyaret nedeniyle dernek yönetimine teşekkür ederek, derneğin hayırlı ve uğurlu olmasını söyledi ve çalışmalarında başarılar diledi.

Keşan Fırıncılar Derneği’nin dünkü ziyaretlerine Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baygül’ün yanısıra Yönetim Kurulu üyeleri  Erkan Danacı, Yakup Balcı, Ayhan Gevrek, Mehmet Kantar ve Dernek Sorumlusu Nejat Çabuk katıldı.

DERNEĞİN AÇILIŞI

26 HAZİRAN’DA

Keşan Fırıncılar Derneği’nin açılış töreni 26 Haziran 2014 Perşembe günü yapılacak.

Dernek yönetiminin Balcılar İşhanı ‘nın 3. katında hazırladığı büronun açılış töreni saat 17.30’da gerçekleştirilecek. Gece de saat 20.00’de dernek üyelerine ve misafirlere Troya Restaurant’ta yemek verilecek.