AYGÜL KONAR

Deva Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, 1 yıl önce kurulan DEVA Partisi’nin Türk siyaset tarihinde önemli bir devri başlattığını söyledi. Teşkilatlarla bir araya gelen İl Başkanı Kerem Arda ve partililer, Genel Başkan Ali Babacan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaları canlı yayında takip etti.

Ali Babacan, DEVA Partisi’nin siyasete yeni bir dil ve üslup getirdiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında, kuruluşunu ve ardından teşkilatlanmalarını 1 yıl dolmadan rekor bir hızla gerçekleştiren partilerinin yaptığı çalışmalarla iktidara güçlü bir aday olduğunu ispat ettiğini vurguladı.

SAHAYA İNDİLER

Partinin açıklamalarının iktidar kanadınca titizlikle izlendiğinin ve buna göre yeni politikalar geliştirildiğinin bilindiğini belirten Ali Babacan, halkın sıkıntı çeken tüm kesimlerinin yanında olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında bundan sonra da ülkenin her türlü sorununu tespit edip çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Konuşmanın ardından il ve ilçe yönetim kurulları vatandaşlarla buluşmak üzere sahaya indi.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

DEVA Partisi İl Başkanı Kerem Arda ve yönetim kurulu üyeleri, parti üyeleri ve gönüllüler ile birlikte Edirne’de esnaf ziyaretleri yaptılar. Gerek esnafın gerekse vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılık verdiği ziyaret programı partililerin yüzünü güldürdü.

Ziyaret sonrası kısa bir açıklamada bulunan İl Başkanı Kerem Arda, “Kendine özgü siyaset tarzı, dili, programı ve insan kaynağıyla kısa sürede Türk siyasetinde adeta bir paradigma değişimine yol açan partimizin birinci kuruluş yıl dönümünün tüm partililerimiz ve vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Deva Partisi Edirne İl Başkanı Arda, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Edirne’de de Deva Partisi'nin 1. yılına ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Genel Başkan Ali Babacan’ın liderliğinde kurulan DEVA Partisi'nin ülkenin sorunlarına deva olacağını belirten Kerem Arda, “Türkiye’nin 1.sınıf demokrasi, 1.sınıf ekonomi, 1.sınıf özgürlükler, 1.sınıf Hukuk Devleti’ne sahip olması isteği ile çıktığımız bu yolda 1. yılımızı tamamladık. ‘Fakirlik kaderimiz değildir’ diyen dar gelirlinin, ay sonunu getiremeyen emeklinin, yıllarca eğitim görüp istihdam edilemeyen genç işsizlerimizin, atanamayan öğretmenlerimizin, pandemi koşulları nedeniyle kepenk kapatan ve layık olduğu ekonomik desteği alamayan esnafımızın, hak ve adalet arayışında olan insanımızın umudu olma yolunda damla damla çoğalıyoruz” dedi.

“AYDINLIK YARINLARA ÇIKMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELE EDİYORUZ”

13 yıl boyunca Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı yapmış olan Ali Babacan liderliğindeki partinin, ‘Türkiye'nin çözülemeyecek problemi yoktur, yeter ki çözüm iradesi olsun’ ilkesiyle yola devam ettiklerinin altını çizen DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Arda, “Türkiye konuşacak herkes kazanacak. Ortak akılla, bilimle, istişareyle ülkemiz gelişecek, kalkınacak, büyüyecek. Daha fazla adalet ve demokrasi ve sosyal refah için mücadele ediyoruz. Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyor, Türkiye’yi karanlıklardan aydınlık yarınlara çıkarmak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Her daim ilk günkü heyecanla, durmadan, yorulmadan. damlaların bu topraklara bereketi, refahı, kalkınmayı, özgürlüğü, adaleti getirdiği tohumlarımızın filizlendiği nice yıllara. Her daim ilk günkü heyecanla, durmadan, yorulmadan partimizin 1. yaş gününü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.