Dgs puanımı nasıl hesaplayabilirim?

Dikey geçiş sınavı, ÖSYM’ce yapılan en kolay sınavlardan biridir. Ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçmesine yarayan merkezi bir sınavdır. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş yapacak adaylar, meslek yüksekokulları ve açık öğretimin ön lisans programlarından mezun olmak zorundadır. Kuzey Kıbrıs’da okuyan öğrenciler için de meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ve yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de dgs sınavına girebilirler.

Dikey geçiş sınavında ek yerleştirme olur mu?

·        Dikey geçiş sınavında ek yerleştirme, 2009 yılından beri yapılmaktadır.

·        Ek yerleştirme durumunda adaylar toplamda 18 tercih yapabilir.

·        Bunun yanında kendi puanlarının yükseğinde bir puanla kapanmış bölümler varsa bu bölümleri de tercih edebilmektedirler.

Adaylar dikey geçiş puan hesaplama motorunu kullanarak daha rahat ve pratik şekilde dgs puanlarını hesaplayabilirler. İsteyen adaylar manuel olarak da puanlarını hesaplama imkanına sahiptir. Ancak manuel hesaplama biraz daha karışık ve kafa karıştırıcıdır. Otomatik hesaplama motorları bu karışıklığı sizin adınıza yok eder ve size çok daha kolay hesaplama imkanı sunar. Kaynak:www.dgspuanhesaplama.com