Kurtuluş Caddesi’nde Keleş Kıraathanesi işletmecisi Saadettin Keleş, geçen yıl 9 bin TL olan digiturk yıllık abone bedelinin bu yıl peşin 13 bin 100 TL’ye 8 ay vadeli fiyatının ise 14 bin 800 TL’ye yükseltildiğini bildirdi.

Keşan’da 3 yıllık digiturk üyesi olduğunu ve kıraathanesinde müşterilerine 3 yıldır digiturk izlettiğini belirten Keleş, Edirne’de ihaleyi alan firmanın, geçtiğimiz cumartesi günü kendilerini ziyaret ettiğini ve bu yıl digiturk yıllık abone bedeli peşin fiyatının 13 bin 100 TL olduğunu belirttiklerini söyledi.

Geçen yıl ile bu yılki abone bedeli arasında 4 bin 100 TL’lik fiyat farkı olduğuna dikkat çeken Saadettin Keleş, “Ne oldu da bu kadar fiyat artışı yapıldı. Bizim çayımız geçen yılda 50 kuruştu, bu yıl da 50 kuruş.” şeklinde konuştu.

Kendisine verilen fiyatın ardından Türkiye genelinde de fiyat konusunda bir araştırma yaptığını kaydeden Keleş, “İzmir’de pazarlık aşamasında şu anda 9 bin TL, İstanbul Bakırköy’de bir kahvehane anlaşmış 8 bin TL’ye, Antalya’dan aldığım fiyat da 11 bin TL. Bu şehirler içinde Keşan çok mu zengin de 13 bin TL’nin üzerinde fiyat veriliyor. Bu fiyata nasıl alalım ve bu konudaki rahatsızlığımızı kime anlatıp, hakkımızı kimden arayalım? Herkes canının istediği şekilde mi fiyat belirliyor?” dedi.

Konuyla ilgili BİMER’e de yazıp, şikayette bulunacağını ifade eden Saadettin Keleş, Keşan’daki birahanelere ise yıllık abone bedeli için 24 bin TL fiyat verildiğini, duyumuna göre ise birahane sahiplerinin görüşerek, bu yıl digiturk almama kararına vardıklarını söyledi.