AYŞİN SEÇİL GEZER

Yaz aylarıyla birlikte doğal gaza geçiş işlemlerinin hızlandığını belirten Dinç, “Vatandaşlar tesisatlarını doğal gaza uyumlu hale getiriyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntılardan ötürü kış aylarına kalmamak için geçiş işlemlerine öncelik verildi. Özellikle Ramazan Bayramı’nın bitmesiyle beraber hız kazandı. Geçen sene vatandaşlar dönüşüm işinde geç kaldı. Havaların soğumaya başlamıştı. Bu durumdan insanlarımız ders aldı. Bir an önce yaptırarak, kıştan etkilenmemek için hazırlık var. Daha bilinçliler. Geçen senenin hatalarından ders çıkarmışlar. Ayrıca doğal gazda alt yapı çalışmaları bitmek üzere. % 80’i yapıldı. İnsanlara tavsiyemiz doğal gaza geçmeyi planlayanlar bir an önce gerekli adımları atıp, kışa bırakmasınlar.” dedi.   

İHMAL EDİLMEMESİ VATANDAŞIN FAYDASINA

Isı yalıtımının önemine dikkat çeken Murat Dinç, şunları söyledi: “Doğal gaz ve mantolama ayrılmaz bir bütün. Mantolama olmayan binalarda bu işe de önem verilmeli. İhmal edilmemesi vatandaşın faydasına olacaktır.” 

KEŞAN DOĞAL GAZA ADAPTE 

Keşan’ın yaklaşık %30’nun doğal gaz kullanımına geçtiğini ifade eden Dinç, sözlerini şöyle tamamladı: “3’te 1’i şu anda doğal gaza geçti. Bu rakam çok iyi. Edirne ile kıyasladığımızda, Edirne’de 8-9. senede doğal gaza geçiş oranı %60 seviyelerindeydi. Burada 2. senede %30 seviyelerinde. Bu Keşan’ın doğal gaza adapte olduğunu gösteriyor. Geçmişte yaşanan hava kirliliğinden insanlar etkilenmemek adına hızlı bir geçiş söz konusu. Vatandaş sağlığı ön planda tutuyor. Bir de aidat konusu var. Geçen sene yakılan yerlerde merkezi sistem kalorifere göre vatandaş yarı yarıya daha ucuz ısındı. Bu da önemli. Doğal gazın daha ekonomik olduğunu gördüler. Doğal gaza hızlı bir geçiş var.”