HABER MERKEZİ

Dinç açıklamasında, “Bir ailemizin ocağına ateş düştüğü unutulmamalı, bu ailemiz üzerinden provokasyona benzer hiçbir hareket yapılmamalıdır” ifadelerine dikkat çekti. 

“ENGELLEMELERİMİZE RAĞMEN MAALESEF KEŞAN'IMIZDA DA BENZER BİR YÜRÜYÜŞ MEYDANA GELMİŞTİR”

Kırklareli’nin Vize ilçesinde ikamet eden ve sınır bölgesinde vatani görevini yerine getirirken üzücü bir şekilde hayatını kaybeden Caner Sarmaşık'ın vefatının ülkemizde yaşayan roman topluluğunu derinden üzdüğünü ifade eden Hasret Dinç, “Merhumun vefatından sonra çevrelerden ve bazı yakınları tarafından ortaya bazı iddialar atılmaktadır, bunlar sosyal medyada paylaşım ve canlı yayınlar ile bir takım bilgilerin doğruluğu olmadan söylenmesi yanlış tepkilere yol açmaktadır. Merhum askerin vefatında üzeriden yaratılan söylemlerinin hiçbir doğruluğu bulunmamasına rağmen roman toplumu tarafından bazı tepkilere yol açmıştır, Engellemelerimize rağmen maalesef Keşan'ımızda da benzer bir yürüyüş meydana gelmiştir. Doğruluğu olmayan söylemleri duyan kişiler yaptığı canlı yayınlar ve paylaşımlar tepkilerin büyümesine yol açmıştır. Doğruluğu kesin olmayan bilgileri paylaşmanın ülkemizde yaşayan kadim roman toplumuna zarar verdiği kesin ve nettir. Kendilerinin suç işlediği anlamına gelmektedir” diye konuştu.
“İNTİHAR BİLE OLSA BU KARDEŞİMİZİN ŞEHİT STATÜSÜNDE ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Adli ve hukuki sürecin devam ettiğini dile getiren Dinç, açıklamasını şu cümleler ile sonlandırdı: “Yapılan söylemler, resmi bilgi, belge ve kanıtlanmadığı sürece soyut iddialardır. Bir ailemizin ocağına ateş düştüğü unutulmamalı bu ailemiz üzerinden provokasyona benzer hiçbir hareket yapılmamalıdır. Caner Sarmaşık’ın görev yaptığı yer Suriye bölgesidir, intihar bile olsa bu kardeşimizin Şehit statüsünde alacağını düşünüyoruz. Keşan Eğitim ve Dayanışma Federasyonu ve Gazi Uzman Çavuş olarak coğrafyamızda yaşayan kadim roman toplumunun sükûnete davet ediyorum. Ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuran bizlerin de bugünlerde virüs illetine kapanma sürecinde olduğumuz unutulmamalı, yaptığımız ya da yapacağımız bazı hareketlerin suç oluşturduğunu hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca Keşan'da meydana gelen yürüyüşte ortaya çıkabilecek her tür ihtimali değerlendirip hiçbir sorun çıkmadan gurubun dağılmasını sağlayan tüm polis teşkilatımıza Keşan Eğitim ve Dayanışma Federasyonu olarak teşekkür ediyoruz. Adli ve hukuki sürecin devam ettiğini biliyoruz. Bu sürecin sonunda şehit ailesinin yasal haklarını alacağını düşünüyoruz. Merhuma Allah’tan Rahmet yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.”