Kaymakam Bekir Dınkırcı, Keşan Orman İşletmesi Müdürü Sabahattin Canbakkal ile birlikte, orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri ve çalışmaları yerinde inceledi.

Program kapsamında ilk ziyaret saat 10.30 sıralarında Mercan köyü sınırları içerinde bulunan Yangına İlk Müdahale Ekibi’ne oldu. Burada personelle sohbet eden Kaymakam Dınkırcı, yangına müdahalede kullanılan araçlar ve ekipmanlar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Dınkırcı, daha sonra Çeltik Köyü ile Pırnar Köyü arasında bulunan 9 km orman yolu ile Pırnar Köyü ile Gökçetepe Köyü arasında bulunan 2 km orman yolunun, orman yangınlarına karşı kısa sürede müdahalede bulunabilme ve yangın riskini azaltmaya yönelik bakım ve rehabilitasyon çalışmalarını görerek incelemelerde bulundu.


CANBAKKAL: 24 SAAT GÖREV BAŞINDAYIZ

İncelemeler sırasında konuşan Keşan Orman İşletmesi Müdürü Sabahattin Canbakkal, Kaymakam Dınkırcı’ya orman yangınlarına karşı sorumluluk sahalarında 24 saat hazır bir şekilde bulunduklarını söyledi. Canbakkal, 7 gün 24 saat çalışan 70 kişilik 7 noktadaki ilk müdahale ekibi ve 20 kişilik 7 noktadaki yangın gözetleme kuleleri ile herhangi bir orman yangınına müdahale için hazır beklediklerini de ifade etti.

DINKIRCI: YANGINA HASSAS BİR BÖLGEYİZ

Kaymakam Bekir Dınkırcı, incelemeleri sırasında yaptığı konuşmada, yapılan çalışmaları yerinde gördüklerini ve bölgenin yangına hassas bir bölge olduğunu söyledi. Dınkırcı, ayrıca Çeltik- Pırnar Köyleri arasındaki orman yolunun iyileştirilmesinin bölgenin sosyo - ekonomik yapısına önemli ölçüde katkı sağlayacağını, söz konusu yol ile Edirne Valisi Hasan Duruer’in de yakından ilgilendiğini belirterek,  Orman İşletmesi Müdürü Sabahattin Canbakkal ve ekibine teşekkür etti.