Gazi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Eğitim

İş Uygulama Merkezi’nde de program düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle dün Keşan Gazi Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Keşan Gazi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde de bir program düzenlendi.

Saat 10.00’da başlayan programa Kaymakam Bekir Dınkırcı,  Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, dernek yöneticileri, okul yönetimi, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.

DINKIRCI: BU İŞİN ÇÖZÜMÜ EMPATİ

Kaymakam Bekir Dınkırcı, burada yaptığı konuşmada, ”Hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Her an hepimizin başına birşeyler gelebilir. Bu işin çözümü empati yapmaktan geçiyor. Hepimizin yakınlarında engelli insanlar var. Empatiyi doğru anlamda kurduğumuz takdirde en azından sorunları minimize edebiliriz. Tüm anne ve babaları yürekten kutluyorum. Murat Can Çiçek örneğinde olduğu gibi sabırla, ısrarla, bilimi ve bilimselliği kullandığımızda engelli yavrularımız da son derece başarılı olabiliyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, okul öğrencileri tarafından düzenlenen çeşitli gösteriler sahnelendi. Katılımcılar, öğrencilerin sahnelediği gösterileri büyük bir beğeni ile izledi.

Kaymakam Dınkırcı ve Başkan Özcan, daha sonra sergi salonlarına geçerek öğrencilerin hazırladıkları resim sergilerini de beğeni ve takdirle karşıladı.