Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nin Karlıköy’deki Kadın Üst Giysileri Dikimi kursunun yılsonu sergi açılışı ve belge töreni dün yapıldı.

Saat 16.00’da başlayan sergi açılışına, Kaymakam Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Karlı Köy Muhtarı Ali Çetin ve vatandaşlar katıldı.

Karlıköy İlkokulu Binası’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eralp Kula, Karlıköy Muhtarı Ali Çetin ve Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın konuşmaları, Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi Halk oyunları Ekibi’nin gösterisi, belge töreni ve sergi açılışı ile sona erdi.

Dınkırcı yaptığı konuşmada,” Kadın Üst Giysileri Dikimi dalında 14 kursiyerimiz kurslarını başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmışlar. Sertifika törenine özellikle katılmak istedik çünkü 44 köyümüzün içinde bu ve buna benzer kursları açtığımız tek köyümüz. Bölgemiz tarım ve hayvancılığa uygun bir coğrafya yapısına sahip. Bilimi ve ilmi kullanmak lazım.  Milli Eğitim Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü arkadaşlarımdan isteğim, seneye Otelcilik Turizm Meslek Lisesi açılacak. Tarımda, hayvancılıkta ve turizmde eksiklerimizi tamamlayarak kendimizi yenilememiz geliştirmemiz gerekiyor. İnsanın kendini yenilemesinin, geliştirmesinin yaşı yoktur. Bu iş önce eğitimden geçiyor. Tarım sigortası, toprak tahlili oranları çok az,  hayvan bakım kurslarına ihtiyacımız var. Tarım sigortası, toprak tahlili ile başlayan süreçte işi örtü altı sebzeciliğine, sonraki süreçte de belli bölgelerde meyveciliğe taşımak zorundayız ki bölgede ilerleyen dönemde 10 yıl sonra da nüfus azalmasın. Emek, destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Dınkırcı,etkinlik sonrasında gerçekleştirdiği köy ziyaretinde köydeki pazarcı İlyas Kaltakcıoğlu, 85 yaşındaki Ali Yıldırım ile ziyaret dönüşü 370 başlık keçi sürüsü sahibi Necmettin Serbes’le sohbet etti.