Kaymakam Bekir Dınkırcı, dün bazı daire amirleriyle birlikte 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Keşan’da faaliyet gösteren engelli derneklerini ziyaret etti

ENGELLİLERİ KORUMA DERNEĞİ ZİYARET

Saat 14.00’ te Keşan Engellileri Koruma Derneği’nin Ali Paşa Halk Çarşısı’nın 2. katında bulunan dernek merkezine giden Kaymakam Bekir Dınkırcı ve beraberindeki Müftü Süleyman Yeniçeri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Remzi Balcı, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ayşe Öz burada Dernek Başkanı Fatma Öz, yönetim kurulu üyeleri ve engelli vatandaşlar tarafından karşılandı.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgi alan Kaymakam Dınkırcı, burada kurulan ve hediyelik eşya üretimi yapılan alçı atölyesini gezdi. Dınkırcı, atölyenin daha aktif bir şekilde faaliyete geçirilmesini isteyerek bu konuda gereken desteğin verileceğini söyledi.

FAALİYETLERİNİZİ DESTEKLEMEK İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ

Burada yaptığı konuşmada öncelikli olarak kimsenin isteyerek engelli olmadığını belirten Dınkırcı, şunları söyledi: “Burada bir güzelliği gördüm. Kendinize gelir getirici faaliyetler içerisindesiniz. Bu faaliyetlerinizi desteklemek için gerekeni yapacağız. Bunun ötesinde kurumlarımız kapsamında da farklı talepleriniz olursa destek olabiliriz. Şu anda yapılan hediyelik eşya üretimini biraz daha ileriye taşımak sürecin birinci kademesi. Daha sonra el sanatları, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün bazı çalışmaları olabilir.” dedi.

AYDEMİR: EN ÖNEMLİSİ YER SORUNUMUZ

Daha sonra söz alan Dernek Basın Sözcüsü Sedat Aydemir, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Yokluk içerisinde dernekçilik yapmaya çalışıyoruz. Buraya gelirken bayağı merdiven çıktınız. Engellileri buraya getiremiyoruz. Yer sorunumuz var. Belediye başkanlığımızdan Belediye Kanununa göre istekte bulunduk. Giderlerimizi ödemeye çalışıyoruz ancak devlet destekli dernek olmadığımız için bazı ihtiyaçlardan üyelerimiz yoksun. Projelerimiz var ama uygulamaya geçiremiyoruz. Dikiş atölyesi kurmak istedik ancak projelendiremedik” dedi.

TÜM DERNEKLERİ TOPLAYACAK BİR MERKEZ KURULSUN

Keşan’da bulunan tüm dernekleri bir çatı altında toplamak istediklerini de ifade eden Aydemir, şöyle konuştu: “Engelli arkadaşlarımızın temel arzusu tüm dernekleri bir çatı altında toplayacak bir merkezin kurulması. Üretimin yapıldığı, atölyelerin bulunduğu, el işi sanatlarının yer aldığı bir merkez, ekonomik kazanç sağlayacak bir mekanizma kurmak istiyoruz.  İlçemizde tartışılan bir konu var. Cezaevi böyle bir merkeze dönüştürülebilir diye düşünüyoruz.”

Kaymakam Dınkırcı, ihtiyaçlar konusunda yardımcı olmaya çalışacaklarını söylerken, yer probleminin ilçenin temel problemi olduğuna dikkat çekti.  

ZİHİNSEL VE ORTOPEDİK ENGELLİLER DERNEKLERİ ZİYARETİ

Daha sonra Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Parkı’na giden Bekir Dınkırcı ve beraberindeki daire amirlerini, burada Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Taner Aykut, dernek üyeleri ve engelli vatandaşlar karşıladı.   

Saat 14.30 sıralarında  başlayan ziyarete Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Sebahattin Karaman da katıldı.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Buradaki ziyarette konuşan Kaymakam Dınkırcı, el sanatlarında gelir getirici unsurlar olduğunun altını çizdi.  Dernek başkanlarına eğitim, sağlık ve diğer konularda her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek daire amirleri ile iletişim ve koordinasyon içerisinde çalışıldığı takdirde birçok sorunun çözüleceğini ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet Özcan da burada yaptığı konuşmada engelli doğumların nedenleri üzerine bilgiler verdi, bunun önlenmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Daha sonra konuşan dernek başkanları Sönmez ve Aykut, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler ve teşekkür ettiler. Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Taner Aykut, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 56 engellinin askerlik yaptığını, bunlardan 33 tanesinin Keşanlı olduğu bilgisini verdi.