Dişbudak Köyü Muhtarı Birol Ocak, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Cuma günü Dişbudak Köyü içersinde meydana gelen trafik kazasının ardından köy halkının yaşanan durumdan oldukça rahatsız olduğunu ve her an meydana gelebilecek başka bir kaza tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

DEFALARCA DİLEKÇE VERDİK

Özellikle yaz trafiğinin yoğun olduğu ve kış aylarında da ağır tonajlı TIR ve kamyonların sürekli olarak kullandığı Mecidiye-Keşan Karayolu üzerinde bulunan Dışbudak Köyü’nde trafikle ilgili yaşanan sıkıntı uzun süredir gündeme gelmişti. Köy halkı daha fazla kazanın yaşanmaması için bir an önce yolda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyor.  Köy Muhtarı Birol Ocak ise köy içerisinden geçen yolun köy dışına çıkarılması için defalarca imza topladıklarını belirterek, “Defalarca köy halkından, insanlardan imza toplanıp yolun köy dışına çıkması için karayolları 1. Bölgeye İstanbul’a dilekçe verilmiş ama istenen sonuç alınamamıştır. Benden önceki muhtarımız Ali Bostancı da defalarca dilekçe vermesine rağmen köyümüze çevre yolu yapılmamıştır. Siyasiler köy ziyaretlerinde bu yolun çıkması gerektiğini söylüyorlar. Fakat iş uygulamaya geldiğinde hiçbir iş yapılmıyor. Bu konuda isim vermek gerekirse Necdet Budak kendisi söz verdi yapamadı. Köyümüze çevre yolu yapılması için insanların ölmesi mi gerekiyor.” dedi.

MÜEZZİNOĞLU DA İLGİLENMEDİ

Konunun Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na dahi iletildiğini söyleyen Ocak şöyle konuştu: “Ben Dişbudak Köyü muhtarı olarak Mehmet Müezzinoğlu’na bizzat dilekçeyi kendim verdim. İlgilenilmedi. İlgilenilmesi için Keşan Dört yol kavşağında komşu köyümüz Yeşilköy’den 8 vatandaş öldü ondan sonra yapıldı. Bu Dişbudak Köyümüze çevre yolu yapılması için insanların ölmesi mi gerekiyor. Köyümüzde kazalardan sakat kalanlar var. Bütün Saros’un yükünü köyümüz çekiyor. İnşallah birileri okur ve elini taşın altına koyar.”

Bilindiği üzere geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen kazada, bir beton mikseri köy içersinde seyreden Erol Alkan yönetimindeki traktöre arkadan çarpmış, kazada traktör sürücüsü hafif yaralanmıştı.