HABER MERKEZİ

Bir grup dernek üyesi de Bulgaristan’ın Kazanlık Bölgesinde yapılan “Kazanlık Gül Festivaline” katıldı.

DOÇEK Ekibi daha önceki yıllarda “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” haftasında bu parkura girildiğinden dolayı adını buradan alan Dokuzdere-Korudağlar-Çamlıca arasındaki “Gençlik Parkuru”nda bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Pazar günü sabah erken saatlerde Keşan'dan hareket eden doğaseverler daha önce olduğu gibi bu yıl da oldukça beğenilen bu bölgede yürüdü. 26 Mayıs Pazar günü 48 kişilik katıldığı ve baharın gelmesiyle farklı bir keyif veren yürüyüş de DOÇEK'liler stres atıp, moral buldu.

Korudağların eşsiz manzarasının tadını çıkartan ekip, çiçek ve kekik kokuları arasında yürüyüşlerini sürdürdü. Göl kenarında ve kır çiçekleri ile bol bol fotoğraf çektiren doğaseverler, uzun moladan sonra oyun havaları eşliğinde oynadı. Yürüyüşe aileleriyle katılan küçük yaştaki DOÇEK'lilerin de parkurdan oldukça keyif aldığı gözlendi, minik yürüyüşçüler doğada olmanın ve açık havanın keyfini çıkarttı. Bölgeye özgü bitki örtüsünün hakim olduğu bu rota güzellikleriyle herkesi büyüledi. Türlü görsellikler sunan bu güzergâhta dere kenarları ve patikalardan geçilerek devam eden etkinlik akşamüstü Çamlıca köyünde, sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Aynı saatlerde DOÇEK üyelerinden bir grup da Bulgaristan’ın Kazanlık Bölgesinde yapılan “Kazanlık Gül Festivali”ne katıldı. Eski Zağra Bölgesinde ve Gül Vadisi olarak adlandırılan yerde her yıl yapılan ve uluslararası bir niteliğe sahip bu festival bölgedeki Gül Kültürünü her yönüyle katılımcılara anlatma hedefi taşıyor. Katılanların memnuniyetini belirttiği etkinlik geç saatte dönüşle sona erdi.

DOÇEK'te oldukça aktif olan, Bayram Zambak bu büyük aile içinde bulunmaktan ve etkinliklere katılmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Doğa sporlarının, doğa sevgisi ile birleştiği DOÇEK'te herkesin moral ve huzur bulduğu gözle görülür şekilde belli oluyor. Her mevsim doğada olmaktan ayrı bir keyif alıyorum, günlük yaşam stresinden uzak, koskoca bir doğa olduğunu her daim hatırlatan DOÇEK'e teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

DOÇEK Yetkililerinin yaptığı açıklamada; salı ve perşembe günleri bisiklet antrenman turlarının, çarşamba akşamları voleybol etkinliklerinin, pazar günü ise yürüyüş ve bisiklet etkinliklerinin devam ettiğini bildirerek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.