HABER MERKEZİ

Her hafta sonu farklı bölgelerde yapmış olduğu doğa yürüyüşlerinde Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) bu kez de "Çeltik- Mecidiye" arasındaki güzergâhta bir doğa yürüyüşünü gerçekleştirdi. Belirlenen her parkurun kendisine has özelliği; bu parkura da patikalar ve dere geçişleri yanında minik bir göl ve doğal güzellikleri olarak yansımış durumda. Keyifli ve küçük maceralarla bölgemizdeki doğal güzelliklerin tadını çıkartan DOÇEK'liler unutulmaz bir hafta sonu daha yaşadı.

Bu güzelliğe gölge düşüren durumlar ise gündemde olmaya devam ediyor. Çeltik-Mecidiye-Dişbudak-Gökçetepe bölgesi doğaseverlerin buluştuğu bir turizm harikası olup, Kartalkaya mevkiini de içine alan bu muhteşem coğrafya maalesef taş ocaklarının açılmak istenmesi ile gündeme gelerek, doğaseverleri oldukça üzdü. Sabah erken saatlerde, Çeltik Köyünden hafif yağmurlu bir havada başlayan yürüyüş, kahve molaları ve sohbetler eşliğinde devam etti. Ekip pırnallıklar arasından geçerek Karagöl civarına ulaştı. Ekip öğlen yemeği için getirdikleri kumanyalarını yedikten sonra Karagöl ve şelale çevresini dolaştı bölgenin fotoğraflarını çekti. Aynı zamanda İbrice Yangın Kulesi ile Afalcı Kayasını da görme imkânı buldular. Yürüyüşçüler Kaymakam Çayı civarı ve Çınar deresi üzerinden, güneşin kendisini göstermesiyle bahar havasını andıran bir güzergâhta bu bölgenin tadını çıkardılar. Mecidiye Göletini geride bıraktıklarında başlayan yağmurla birlikte faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde Mecidiye köyünde tamamladılar. Keşan DOÇEK Yetkililerinin yaptığı açıklamada bu haftaki doğa gezilerinin hem bu bölgenin doğal güzelliklerini yerinde görmek hem de bölge içerisinde yapılmak istenen taş ocaklarıyla çevreye ne kadar zarar verileceğini göstermek istediklerini, turizm bölgesi ilan edilen bir coğrafyada taş ocağı açmanın uzun vadede hiç de akılcı olmadığını ifade ettiler.
Yetkililer gelecek hafta Çamlıca’daki “Bocuk Gecesi” etkinliklerine katıldıktan sonra Bulgaristan’da yapılan Kukeri Festivaline gidileceğini belirttiler.