HABER MERKEZİ

8 Aralık 2017 Cuma akşamı kalabalık bir izleyici topluluğu eşliğinde vizyona yeni girmiş olan “Aile Arasında” adlı filmi izlediler. 9 Aralık 2017 Cumartesi günü DOÇEK Bisikletçileri “Hoppala Paşam Malkara Keşan” adını verdikleri bir bisiklet turu düzenlediler. 

Pazar günü ise Dişbudak- Karlıköy arasında daha önceden “Karakız” adı verilen güzergahta bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Aynı günde dernek üyelerinden oluşan bir başka grup da Yunanistan’ın Drama Köyüne bir kültürel gezi düzenlediler. Drama Köprüsüni de gezen katılımcılar geç saate yurda döndüler.

Pazar sabahı havanın gök gürültülü ve yağışlı olmasına aldırmadan planlanmış bir etkinlik için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan DOÇEK üyelerinden bir grup doğa yürüyüşüne giderken bir diğer grup da Yunanistan’a doğru yola çıktı.

Yürüyüşçü ekip sabah çaylarını Dişbudak kahvesinde içerek kesilen yağmurun ardından yürüyüşlerine başladılar. Gece ve sabah yağan yağmurun etkisiyle zemin yer yer çamurlu oldu ancak yürüyüşün neşeli bir şekilde devam etti.

Öğle yemeği için yağışlarla birlikte akmaya başlayan dere kenarında mola veren ekip yürüyüşlerini Karlıköy’de tamamladılar.

Derneğin gerek yürüyüş, gerekse bisiklet faaliyetlerine uzun süreden bu yana katılan Adnan Bircan “DOÇEK faaliyetleri olumsuz hava koşullarına rağmen yaz-kış demeden planlı bir şekilde devam etmekte ve ben de bu faaliyetlere elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum; hem sportif kondisyon hem de sağlık yönünden büyük faydasını görüyorum ve herkese tavsiye ederim” dedi.

Keşan DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin, “Hafta içi faaliyetlerinin yanında hafta sonu da bisiklet, doğa yürüyüşü ve kültür gezisi gibi faaliyetler düzenledik, 8 aylık dönemler halinde bunların tümünün önceden planlandığını ve aksamadan devam etti. Faaliyetlere katılan ya da gönül desteği veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim, bu etkinliklere katılmak isteyen herkese dernek kapıları açık.” şeklinde konuştu.